Activision kondigt nieuwe Anti-Cheat aan voor Call of Duty

Door Proximus

Deel dit nieuws

Activision wil eindelijk komaf maken met de talloze cheaters die de Call of Duty-reeks al jarenlang teisteren. Daarom onthulde de ontwikkelaar gisteren RICOCHET Anti-Cheat, een initiatief om valsspelers voor eens en altijd van de servers te houden.

Cheaters in Call of Duty zijn jammer genoeg eerder regel dan uitzondering. Iedereen die recent een potje Warzone gespeeld heeft, kan dat beamen. De huidige Anti-Cheat voldoet duidelijk niet meer, en dat weet ook Activision. Daarom kondigde de uitgever gisteren RICOCHET Anti-Cheat aan, een veelzijdige aanpak om valsspelers aan te pakken.

Ten eerste zal Activision nieuwe server-side tools introduceren, die de servers zullen monitoren om cheaters te identificeren en de veiligheid van accounts te verbeteren. Daarnaast wordt ook gewerkt aan een nieuwe Anti- Cheat driver, exclusief voor pc.

Een veelzijdig instrument

De nieuwe Anti-Cheat zal op kernelniveau werken. Dat betekent dat de software toegang krijgt tot alle systemen op je pc. Call of Duty volgt zo het voorbeeld van onder andere Valorant, Fortnite en Apex Legends, die ook kerneltoegang vereisen.

Activision verduidelijkt in wel dat de driver enkel actief zal zijn tijdens het spelen van Warzone. Volgens de ontwikkelaar is de driver geen bedreiging voor je privacy: de software is niet always-on en wordt uitgeschakeld zodra je stopt met spelen.

Tenslotte wordt er ook ingezet op machine learning-algoritmes, die verdacht gedrag moeten opmerken en de servers verder moeten beveiligen. Daarnaast benadrukt Activision het belang van het reporten van valsspelers, en het activeren van two-factor authentication. Ook jij kan dus je steentje bijdragen in de strijd tegen cheaters.

Op de release van RICOCHET Anti-Cheat moeten we nog even wachten. De server side tools zullen klaar zijn tegen de release van Call of Duty Vanguard, op 5 november. Ook Warzone zal ondersteund worden, vanaf de lancering van de Pacific-update. De driver zelf verschijnt eveneens met de nieuwe Warzone-update, ondersteuning voor Vanguard volgt “op een latere datum”.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top