Kamaldeen Sulemana is de nieuwe parel van het Ghanese voetbal

Ligue 1 | Kamaldeen Sulemana is een jonge flankaanvaller die afgelopen zomer de overstap maakte naar Stade Rennes. Hij had duidelijk geen aanpassingsperiode nodig in de Ligue I, waar hij op 19-jarige leeftijd bewijst dat hij een grote carrière mag ambiëren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Hij is een wervelwind. We hebben het over het potentieel van Neymar, misschien zelfs meer omdat hij nog sneller is." Dat waren de woorden van Flemming Pedersen, trainer van Nordsjaelland. De Deense club ontdekte de speler in 2017 in Ghana, toen hij nog maar 15 jaar oud was. De jonge flankaanvaller speelde toen al vier jaar voor de Right to Dream Academy, dat op 300 kilometer van zijn geboorteplaats Techiman lag.

Hij mocht nadien een aantal keren gaan meetrainen bij Nordsjaelland en op zijn achttiende verjaardag ondertekende hij er een profcontract. Kamaldeen, zoals hij het liefst wordt aangesproken, maakte al snel heel wat indruk. Na 42 wedstrijden stond de teller op 14 doelpunten en 8 assists. Daardoor was er heel wat interesse in het grote Ghanese talent.

Sterke prestatie tegen PSG

Ajax was één van de gegadigden en Sulemana leek op weg naar Amsterdam. Toch was het Stade Rennes dat uiteindelijk aan het langst eind trok en dat na de goede raad van de Ghanese voetballegende Michael Essien, die als assistent-trainer aan de slag is bij Nordsjaelland. Rennes haalde het wonderkind dus in huis. Hij tekende voor vijf jaar bij de Franse club, dat 15 miljoen euro betaalde voor de dribbelvaardige spurtbom.

Bij Rennes toonde hij meteen zijn grote talent en hij kan er onder meer profiteren van de blessure van Jérémy Doku. Hij staat er op de linkerflank in het 4-4-2-systeem van trainer Bruno Genesio. In zijn eerste wedstrijd in de Ligue I trof hij al meteen raak tegen RC Lens. Een aantal weken later scoorde hij twee keer tegen Clermont en in de Conference League maakte hij het winnende doelpunt tegen Vitesse.

Net voor de interlandbreak kende hij zijn voorlopige hoogtepunt bij Rennes. Tegen het PSG van Lionel Messi & co zorgde hij voor een assist, waardoor zijn team met 2-0 wist te winnen van de Parijse sterren. Tegen PSG was hij naast aangever ook de speler die het meeste duels won tijdens die partij. Hij zorgde ook voor de meeste geslaagde dribbels en tackles, én hij speelde de meeste kansen bij elkaar. Sulemana gaf dus zijn visitekaartje af.

Op weg naar de Europese top

"Ik ben naar Rennes gekomen om dit soort wedstrijden te kunnen spelen. Het zorgt voor extra motivatie om te laten zien wat je allemaal kan", zei Sulemana voor de partij tegen de Parijzenaars. Het minste wat we kunnen schrijven is dat hij heeft bewezen dat hij een topper in spe is. Met de terugkeer van Jérémy Doku, hij traint weer mee, zal de Ghanees wellicht op een andere positie worden geposteerd.

Hij kan immers ook in de aanval spelen, waar zijn statistieken nog beter kunnen worden. Dit zou dan snel de deuren kunnen openen naar een grotere Europese club. Ondertussen is hij ook international van Ghana, waar hij nu al één van de grote sterren is. De toekomst lacht de jongeling alvast toe.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top