Wie zijn op papier de sterkste kandidaten van 'Klopjacht'?

12 gewone Vlamingen proberen om 17 dagen lang uit de greep te blijven van een elite team van professionele speurders. Dat is het opzet van ‘Klopjacht’, een gloednieuw spelprogramma op Play4. Welke kandidaten maken op het eerste gezicht kans om het vol te houden?

Is het mogelijk om in een land als België van de ene dag op de andere helemaal van de radar te verdwijnen? De politie heeft in elk geval bijzondere technieken en gespecialiseerde teams die zowat iedereen kunnen opsporen, dus is het wel mogelijk om 17 dagen lang uit de klauwen van de speurders te blijven? Dat is exact wat de 12 deelnemers in ‘Klopjacht’ willen achterhalen.

Axel Daeseleire stuurt hen op de vlucht om dan over de schouders van een speciaal samengesteld team mee de opsporing te volgen. Het team bestaat uit ervaren politiespeurders, criminologen, psychologen, cybersecurityspecialisten en mobiele opsporingsteams. Hun targets krijgen het profiel van high priority voortvluchtigen, dus telefoongesprekken afluisteren, bankkaarten traceren, internetactiviteit aftappen en bewakingscamerabeelden behoren allemaal tot hun arsenaal.

Met die specialisten op hun hielen, wordt het bijna onmogelijk om de hele periode verborgen te blijven. Nu al voorspellen wie in de opdracht zal slagen, is puur giswerk, maar toch willen we al een kleine prognose stellen.

Een voetje voor

Enkele kandidaten springen meteen in het oog. Zo is er het duo Stacey en Gianni, die beiden werken bij de politie. Stacey is inspecteur en Gianni hoofdinspecteur. Ze zien het programma als een kans om eens aan de andere kant van de job te staan en om research te doen. Ze zouden toch in elk geval een voetje voor moeten hebben op de andere kandidaten wanneer het aankomt op het voorspellen van de zetten van de speurders.

Een groot netwerk hebben kan een troef zijn in het programma. Exact weten wie je moet bellen wanneer je hulp nodig hebt, lijkt een evident voordeel. Daarom geven we ook broers Wies en Tom een kans op slagen. Wies is marketingmanager en Tom is eindredacteur van de krant De Zondag. Een uitgebreid netwerk hebben, is een must in dat vakgebied. Bovendien zijn de sportieve broers avontuurlijk ingesteld.

Broers Cifdine en Laid stappen in het avontuur met een plan in hun hoofd, maar beseffen dat ze nog vaak zullen moeten improviseren. Dat lijkt ons in elk geval al de juiste ingesteldheid. Kandidaat Thierry lijkt ons dan weer iets meer een vogel voor de kat. Hij zegt nu al dat kamperen niets voor hem is en dat zou hem wel eens zuur kunnen opbreken. Hopelijk kan doorzetter Linne hem goed ondersteunen. Ook kandidate Louise zal uit haar pijp moeten komen. Zij ziet zichzelf niet als een durver en hoopt dat ze uit haar comfortzone zal kunnen treden. Dan zal vader Rudy toch aan haar mouw moeten kunnen trekken.

Of misschien zitten we er helemaal naast en verrassen de kandidaten ons! Het enige dat vaststaat, is dat hen allemaal een stevige uitdaging wacht.

Bekijk ‘Klopjacht’ op maandag om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Series

Bekijk alles
Top