Agüero zou zijn Barcelona-debuut kunnen maken tegen Valencia

Sport |

Barcelona - Valencia is een van de affiches op de negende speeldag in La Liga. Een topaffiche, maar gezien de erg matige prestaties van Barça aan het begin van het seizoen lijkt dit duel meer op een mid-table event, waar Kun Agüero zijn debuut zou kunnen maken voor de Catalanen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

12 punten op 21 in La Liga, twee pijnlijke nederlagen in de Champions League tegen Bayern en Benfica: het FC Barcelona van Ronald Koeman doet zijn torenhoge reputatie dezer dagen geen eer aan. En dan is er het vertrek van voetballegende Lionel Messi. De start van dit seizoen is bijlange niet waar Barça op gehoopt had.

Maar de laatste dagen verschijnen er opklaringen aan de Catalaanse lucht: Laporta die openlijk zijn vertrouwen in Koeman betuigt en verzekert dat die laatste in zijn functie kan blijven (tot de komst van Xavi?), het 17-jarige supertalent Gavi dat hoge ogen gooit en bovendien met de Spaanse nationale ploeg wereldwijd indruk maakt… En als klap op de vuurpijl staan Dembélé en Agüero dicht bij een comeback.

 De missing link?

Ansu Fati pas terug na bijna een jaar afwezigheid, Martin Braithwaite enkele maanden aan de zijlijn, Griezmann en Messi weg: de Barcelona-aanval zoekt al een tijdje een doelpuntenmaker, want Memphis Depay kan niet alles alleen. Dat is de reden waarom Agüero naar Barça kwam – om doelpunten te maken – maar ook om met Lionel Messi te spelen, zoals hij aankondigde toen hij deze zomer arriveerde.

Die tweede wens zal gezien het veretrek van Messi niet uitkomen, maar de voormalige Manchester City-speler zou wel eindelijk zijn debuut kunnen maken voor de Catalanen, nadat hij al sinds 9 augustus kampte met een rechterkuitblessure. Hij en Dembélé hebben deze week de training met de groep hervat. Verschijnt hij deze zondag al? In dat geval zou het er voor Koeman weer iets rooskleuriger kunnen uitzien.

Terugkeer van het beest

Kun Agüero kent La Liga al goed, aangezien hij tussen 2006 en 2011 mocht aantreden voor Atletico Madrid voordat hij naar Engeland vertrok. Samen met Diego Forlan vormde de Argentijn in die periode een explosief duo, met winst in de Europa League en de Europese Super Cup in 2010.

Op Spaans gras scoorde de 33-jarige spits 74 doelpunten in 175 optredens: duizelingwekkende aantallen. Met zijn aantreden, naast Fati en Dembélé, goed ondersteund door Gavi, Coutinho, Pedri en De Jong, kan Barça misschien eindelijk het seizoen écht beginnen. Het is die offensieve sector die effectief zal moeten zijn, want in de achterhoede is er nog werk aan de winkel.

Verschijnt Agüero terug deze zondag 17 oktober terug op de grasvelden van La Liga, tegen Valencia? Volg deze wedstrijd vanaf 21u en La Liga op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus..

Het programma voor de 9e speeldag in La Liga:

Zondag 17 oktober

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top