Onze kijktips voor een gezellig herfstweekend

De zomer ligt nu duidelijk écht achter ons: de dagen worden korter, grijzer en natter… Maar de tv-avonden des te gezelliger! Niets beter dan warmpjes binnen voor de buis te nestelen op een kille herfstavond, toch? Onze kijktips voor dit weekend schieten je te hulp.

The Terminator

Een knoert  van een klassieker met intussen al heel wat jaren op de teller – deze eerste film in de iconische ‘Terminator’-franchise verscheen op het  grote scherm in 1984. Het verhaal speelt zich af in de (toen nog niet zo) nabije toekomst: het jaar 2029. Na een kernramp wordt de aarde door robots overheerst. Zij krijgen echter af te rekenen met menselijke rebellen, onder leiding van John Connor. Om John te stoppen zien de robots maar één oplossing: Johns moeder moet nog voor zijn geboorte worden vermoord. Robotsoldaat Terminator (Arnold Schwarzenegger) wordt naar 1984 teruggestuurd om Sarah Connor uit te schakelen.

Bekijk ‘The Terminator’ op vrijdag om 20u35 op Play 6 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Freaky Friday

Zaterdagavond op het comedy-menu: het Golden Globes-genomineerde ‘Freaky Friday’ (2003) van Mark Waters. Hoofdpersonages Tess Coleman en haar tienerdochter Anna kunnen kunnen het helemaal niet goed met elkaar vinden. Ze hebben op quasi alle vlakken een totaal verschillende smaak – niet in het minst wanneer het gaat over kleren, muziek en mannen. Wanneer ze op een dag in een Chinees restaurant uit eten gaan, krijgen ze slaande ruzie, waarna de uitbater van het restaurant hen een gelukskoekje geeft. De dag nadien komen ze tot een onthutstende vaststelling: ze hebben van lichaam geruild. De twee moeten nu letterlijk in elkaars schoenen lopen, en krijgen zo gaandeweg meer begrip en respect voor elkaar.

Bekijk ‘Freaky Friday’ op zaterdag om 18u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

K2 zoekt K3: tijd voor de bootcamp-fase!

Kürt Rogiers en Tooske Ragas gaan in deze zesde aflevering van de veelbesproken talentenjacht samen met kijkend Vlaanderen (én Nederland) verder op zoek naar het nieuwste K3-lid. De inzet is hoog: wie schittert binnenkort naast Hanne en Marthe op het podium?

In deze aflevering staat een grote verandering op stapel. Na de auditieshows is de tijd aangebroken voor een nieuwe fase in de zoektocht naar een opvolger of opvolgster voor Klaasje: bootcamp!

Bekijk ‘K2 zoekt K3’ op zaterdag om 20u30 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Brian Cox's adventures in space and time

Ga mee op ruimtereis met de beroemde natuurkundige Brian Cox. Vandaag bestudeert Brian de talrijke pogingen van de mensheid tot een antwoord te komen op een van dé grote vragen: zijn we alleen in het universum? In een tijdperk waarin wetenschappers ruimtesondes naar de verste uithoeken van ons zonnestelsel uitsturen, is die zoektocht naar buitenaards leven ook effectief begonnen. Sinds zijn kindertijd gedreven door een passie voor sciencefiction, hoopt Brian iets te horen van E.T. Hij vertelt hij ons waarom deze zoektocht serieus genomen moet worden. De wetenschapper onderzoekt ook de slaagkansen van deze intrigerende zoektocht.

Bekijk ‘Brian Cox’s adventures in space and time’ op zondag om 20u10 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Mad Max

Na ‘The Terminator’ en ‘Freaky Friday’ kan je ook nog eens ‘Mad Max’ verslinden: het regent dit weekend filmklassiekers. ‘Mad Max’ voert ons mee naar een postapocalyptisch Australië, waar totale anarchie heerst. De wegen zijn slagvelden geworden, waar rivaliserende motorbendes elkaar naar het leven staan. De jonge politieagent Max Rockatansky is verantwoordelijk voor de dood van één van de leiders van de motorrijders. Op aandringen van zijn vriendin Jesse besluit hij de politie-eenheid achter zich te laten en samen met zijn gezin de rust op te zoeken. Alles gaat goed… Of zo lijkt het toch. Zonder het te beseffen komt Max in aanraking met één van de bendeleden die wraak heeft gezworen.

Bekijk ‘Mad Max’ op zondag om 21u55 op Play 6 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top