Er staat vanwege een lange interlandbreak de komende twee weekends geen competitiehockey op het programma in de Belgian Men's Hockey League. Het wordt aftellen naar 31 oktober, wanneer onder meer Leuven en Waterloo Ducks het tegen elkaar opnemen.

Vorig weekend werd er wel gehockeyd. Léopold en Orée, de twee leiders in de Belgian Men Hockey League, wisten op de zevende speeldag hun thuiswedstrijd winnend af te sluiten. Léopold nam met ruime 5-1 cijfers de maat van Racing in de Ukkelse derby, terwijl Orée Beerschot met 3-2 huiswaarts stuurde na een winning goal één minuut voor tijd. De koplopers diepten dankzij hun zeges de kloof uit tot vijf punten op nummer drie Dragons, dat zelf op 3-3 bleef steken tegen rode lantaarn Antwerp.

Eerste zege voor Watducks gezocht

Net boven Antwerp staat toch wel een opvallende naam op de voorlaatste plaats. Waterloo Ducks, vorig seizoen nog verliezend finalist, raakt maar niet uit de startblokken. Watducks is de enige ploeg die nog geen enkele zege wist te boeken dit seizoen. Er werd slechts maar één keer verloren. De rest van de uitslagen eindigden dus op een gelijkspel. 

Ook op bezoek bij Daring in Molenbeek viel er geen zege uit de bus. Na een amusante partij eindigde Daring tegen Waterloo Ducks op 4-4. Watducks kwam tot drie keer toe op voorsprong dankzij Victor Charlet, maar een strafcorner voor Daring zette de bordjes finaal in evenwicht. 

Leuven profiteert niet van uitschuiver Dragons

Tegenstander op 31 oktober wordt KHC Leuven, dat wel een goede start kende in de competitie. De Leuvenaars delen de derde plaats met Dragons, maar staan een plekje lager door een slechter doelsaldo. 

Leuven had nochtans vorig weekend optimaal kunnen profiteren van het gelijkspel tussen Dragons en Antwerp. Maar ook de Leuvenaars wonnen niet: het speelde 1-1 gelijk tegen Braxgata. Het duel viel op door de twee defensieve lijnen die hun werk prima uitvoerden.

Volg dankzij Proximus de Belgian Hockey League bij de mannen op de voet. Op zondag 31 oktober kan je live vanaf 12u25 kijken naar de partij tussen Leuven en Waterloo Ducks op de zender Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.