Is de trein van Waterloo Ducks na de trage seizoensstart eindelijk vertrokken?

Hockey | Na een interlandbreak de voorbije twee weekends trok de Belgian Men's Hockey League zich deze week terug op gang. Waterloo Ducks klopte in een vooruitgeschoven wedstrijd Racing met 1-0. Het werd voor Watducks de eerste, langverwachte zege van het seizoen. Trekken ze die lijn op zondag 31 oktober door tegen Leuven?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Twee duels voor de Red Lions in de Pro League tegen Duitsland zorgden ervoor dat de competitie enige tijd stil lag. De Belgische hockeymannen stelden niet teleur en wonnen de dubbele confrontatie met Duitsland met 6-1 en 5-3-cijfers. Tussendoor werden er echter toch twee duels in de Belgian Men's Hockey League afgewerkt. Eentje daarvan werd afgelopen woensdag betwist. Waterloo Ducks kreeg hierin Racing over de vloer.

Eindelijk

Waterloo Ducks, vorig seizoen nog verliezend finalist, raakte dit seizoen maar niet uit de startblokken. Watducks was tot voor kort de enige ploeg die nog geen enkele zege wist te boeken. Er werd slechts één keer verloren. De rest van de uitslagen eindigden op een gelijkspel. 

Maar het bezoek van Racing afgelopen woensdag heeft misschien wel voor de ommekeer gezorgd. Watducks pakte zijn eerste langverwachte zege van het seizoen. Er werd met het kleinste verschil, 1-0, gewonnen. Uitgerekend Tommy Willems, zoon van Watducks-coach Jean Willems, bezorgde zijn team de volle buit.

Watducks maakte zo een mooie sprong voorwaarts in het klassement. Het liet de voorlaatste plaats achter zich en vertoeft nu op een zevende plaats, met hetzelfde aantal punten (9) als Racing en Gantoise.

Leuvense druk op leidend duo

Tegenstander op 31 oktober wordt KHC Leuven, dat wel een goede start kende in de competitie. De Leuvenaars vertoeven met 14 punten momenteel op de derde plaats in de Belgian Men's Hockey League. Enkel co-leiders Léopold en Orée doen met 16 punten beter.

Maar ook Leuven speelde een match meer dan Léopold en Orée. De Leuvenaars moesten op zondag 17 oktober, exact dezelfde dag als de tweede interland tussen de Red Lions en Duitsland, spelen op bezoek bij Daring. Het weerhield de Leuvenaars niet om te winnen. Er werd op verplaatsing met 1-3 gewonnen.

Wil Watducks met andere woorden de goede lijn van tegen Racing doortrekken, dan zal het team voorbij een Leuven in vorm moeten geraken.

Volg dankzij Proximus de Belgian Hockey League bij de mannen op de voet. Op zondag 31 oktober kan je live vanaf 12u25 kijken naar de partij tussen Leuven en Waterloo Ducks op de zender Pickx+ Sports 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top