Florian Wirtz, het nieuwe talent van Bayer Leverkusen in de Bundesliga

Bundesliga | Bayer Leverkusen - Bayern München is een wedstrijd waarbij de spanningen hoog kunnen oplopen. De wedstrijd tussen de nummers een en twee van de Bundesliga kan wel eens een verrassing opleveren. Leverkusen kan rekenen op Florian Wirtz, die de laatste weken zijn groot talent liet zien.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In de Bundesliga zag een groot talent de laatste weken opnieuw het levenslicht. Nadat Kai Havertz voor 80 miljoen euro transfereerde naar Chelsea kwam bij Bayern Leverkusen een plaatsje vrij. De ploeg vulde de plek meteen in met de 18-jarige Florian Wirtz. Die is druk bezig om zijn club naar de top van de Duitse competitie te loodsen.

Dit seizoen maakte het goudhaantje van Leverkusen al vier goals en vijf assists in zes wedstrijden in de Bundesliga. In de acht wedstrijden die hij in totaal al speelde dit seizoen kon hij ofwel een doelpunt scoren, ofwel een assist geven, of beide. Wirtz is dus niet zomaar een opkomend talent…

Recordbreker

Eind september, op de zesde speeldag van de competitie, loodste Wirtz zijn ploeg naar de overwinning door bij Mainz het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Met die prestatie scoorde hij voor de vierde speeldag op rij en daarmee overtrof hij het record van Lukas Podolski. Die volbracht dezelfde prestatie toen hij 18 jaar en 353 oud was. Wirtz is een beetje jonger en is 18 jaar en 145 dagen oud. Dat maakt hem ook de jongste speler in de geschiedenis die tien punten in het Duitste kampioenschap maakte. Van een recordbreker gesproken!

Een tijdlang was Wirtz ook de jongste doelpuntenmaker van de competitie. Hij maakte zijn eerste goal al toen hij 17 jaar en 34 dagen oud was, maar Moukoko deed nog iets beter. Die maakte zijn eerste doelpunt toen hij 16 jaar en 28 dagen oud was. Bij de beloften won Wirtz het Europees kampioenschap van dit jaar met de toekomstige mannschaft en misschien mag het goudhaantje al hopen op een selectie bij de ploeg van Hansi Flick. In maart riep Joachim Löw hem al op, maar toen mocht hij nog niet echt schitteren in de kleuren van de Duitse nationale ploeg. In de tweede wedstrijd van Wirtz bij de nationale ploeg, tegen Armenië, maakte hij reeds een assist. Ook daar miste hij zijn debuut dus niet.

Gericht op Bayer(n)?

Het talent van de jonge poulin van Leverkusen bezorgt tegenstander Bayern München ongetwijfeld kopzorgen. Volgens sommige geruchten heeft de speler een contract bij Leverkusen tot 2026, maar kan hij vertrekken vanaf 2023. Misschien vertrekt Wirtz dan wel naar rivaal Bayern?

Duitsland heeft er een talent bij en wie kan daar beter over oordelen dan bondscoach Hansi Flick? “Wirtz beschikt over een uitzonderlijke techniek, speelt graag, is creatief en heeft een snel en groot loopvermogen. Het is een speler met een universeel pakket aan talenten.” Of het talent van Wirtz groot genoeg is om Bayern München te verslaan, weten we zaterdagmiddag.

Volg deze wedstrijd en de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Het programma voor speeldag 8 van de Bundesliga:

Zaterdag 16 oktober

Zondag 17 oktober

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top