Kwalificeert België zich zonder te spelen? Duitsland mag zijn ticket valideren, Nederland komt dichterbij

WK 2022 |

Maandag en dinsdag wordt de achtste speeldag van de kwalificaties bij de Europese landen voor het WK beslecht. Na die wedstrijden weten we al wie mag dromen van een startplek in een Qatarees stadium. Geniet van de beste wedstrijden op Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Deze maandag starten de wedstrijden in Groep E, de groep waarin ook België zit. Omdat de Duivels de laatste weken actief waren in de Nations League, moeten ze nu natuurlijk geen kwalificatiewedstrijd spelen. Anderzijds kan Wales ervoor zorgen dat ons land hoe dan ook geen kwalificatiewedstrijden moet spelen. Als Wales verliest bij Estland (20u45) zijn de Duivels rechtstreeks geplaatst voor het Wereldkampioenschap. Als Wales wint, moeten onze landgenoten wel nog aan de bak. In een andere wedstrijd ontvangt Wit-Rusland Tsjechië (20u45).

De Duitsers zijn er bijna

De wedstrijden beginnen vandaag met een match omstreeks 18u tussen Cyprus en Malta. Deze twee landen in Groep H hebben geen hoop op een eventuele kwalificatie, in tegenstelling tot Slowakije en Slovenië die respectievelijk tegen Kroatië en Rusland spelen.

In groep G zal de wedstrijd tussen Nederland en Gibraltar zonder twijfel meer aandacht krijgen. Op papier lijkt de wedstrijd in het voordeel van Nederland uit te draaien, maar elke wedstrijd moet gespeeld worden. Een Nederlandse overwinning zou hen de voorsprong van twee punten op Noorwegen laten behouden. Erling Haaland en zijn team nemen het om 20u45 op tegen Montenegro en moeten winnen om in de running voor een WK-ticket te blijven. Ook Duitsland moet de wedstrijd van vanavond tegen Noord-Macedonië omstreeks 20u45 winnen. De wereldkampioen van 2014 kan zijn kwalificatie veilig stellen als het wint. De Duitsers hebben nu immers al een voorsprong van zes punten op Noord-Macedonië. Ook Armenië staat op zes punten van de Mannschaft, zij moeten dan weer winnen van Roemenië om naar Qatar te mogen. 

Portugal mag geen fouten maken

Dinsdag zijn er kwalificatiewedstrijden tussen Finland en Frankrijk (16u) in Kazachstan. Om 20u45 strijden Oekraïne en Bosnië tegen elkaar om de tweede plaats in groep D. In groep F kan Denemarken zijn kwalificatie vastleggen door te winnen bij Oostenrijk (20u45). Schotland kan zijn tweede plaats in de groep veilig stellen door te winnen bij Faeröer (20u45). In Groep I kan Engeland een grote stap zetten richting de volgende ronde. In tegenstelling tot Hongarije (20u45) moeten ze winnen om drie punten te winnen. Dat kan hun eerste plaats en hun voorsprong op Albanië veiligstellen. Albanië moet dan weer tegen Polen (20u45) spelen. 

In groep A ligt alle druk op Portugal. De ploeg van Cristiano Ronaldo is momenteel tweede achter Servië met een punt en een wedstrijd achterstand. Ze nemen het op tegen Luxemburg (20u45). Tegelijkertijd verwelkomen de Serviërs Azerbeidzjan (20u45) in een wedstrijd dat ze vlot kunnen winnen. 

Zweden aan de leiding?

In groep B moet Spanje deze dagen niet aan de bak. Ook zij speelden dit weekend in de Nations League en krijgen even rust. Dat zorgt ervoor dat Zweden naar de leiding kan gaan. Zlatan Ibrahimovic en zijn team staan 1 punt en 1 match achter op de Spanjaarden en kunnen dus over hen heen wippen als ze winnen van Griekenland (20u45).

Ook Zwitserland kan druk zetten in Groep C op leider Italië. Een overwinning in Litouwen (20u45) brengt hen op gelijke hoogte met de Italianen waardoor ze verzekerd zijn van de tweede plaats in de groep. 

Het speelprogramma van de achtste speeldag:

Maandag 11 oktober

Dinsdag 12 oktober
Volg maandag 11 en dinsdag 12 oktober de achtste dag van de kwalificatie voor het WK 2022 op Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top