Bergen vangt Waalse derby tegen Charleroi aan met vertrouwen

Basketbal |

Na de nederlaag tegen de Antwerp Giants kon Bergen afgelopen vrijdag opnieuw de rug rechten. De basketters uit Bergen wonnen tegen Luik en bereiden zich voor op een nieuw Waals onderonsje. Deze keer moet Spirou Charleroi voor de bijl gaan en mannen uit Bergen hebben genoeg talent om ook dat varkentje te wassen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Voor wie nog niet helemaal mee is, leggen we het graag eens uit. In de BNXT League strijden tien Belgische clubs en elf Nederlandse clubs om het kampioenschap. In een eerste fase van het kampioenschap spelen de clubs wedstrijden tegen concurrenten uit eigen land. Daarna volgen de onderlinge confrontaties die een winnaar moeten aanduiden.

In België is Oostende nog steeds de te kloppen ploeg. De West-Vlamingen worden wel steeds nadrukkelijker op de hielen gezeten door Bergen. Vorig jaar raakte de Waalse club zelfs tot in de finale van de play-offs waarin ze tegen Oostende uitkwamen. Winnen kon toen niet, Oostende won vorig jaar zijn tiende titel op rij.

Bergen kon vorig seizoen zijn voet zetten naast die van de huidige landskampioen. Dat was het signaal voor het bestuur om op zoek te gaan naar nieuwe talentvolle spelers. De kwaliteit van de kern moest immers hoog genoeg blijven om ook dit seizoen voor de prijzen te kunnen gaan. 

Tijd nodig

Nieuwe spelers inpassen vraagt altijd tijd, maar in Bergen lijkt het proces vlotter te verlopen dan verwacht. Bergen verloor dan wel van Antwerp, toch legden ze vorige week Luik nog eenvoudig over de knie. Bergen moest hiervoor het gaspedaal niet induwen en kon rekenen op flitsen van Emmanuel Nzekwesi om het verschil te maken. Het resultaat? De wedstrijd eindigde op 72-84. 

Coach Wilquin is alvast tevreden over zijn manschappen: “We behaalden drie overwinningen op vier wedstrijden. Het is bijna niet te geloven”, getuigde hij verbaasd in de Franstalige pers. Hij doelde natuurlijk op het feit dat zijn ploeg nog in opbouw is en dat sommige nieuwelingen boven hun niveau speelden. “De nieuwe jongens komen uit minder goede competities zoals Nederland, Slowakije, Roemenië en Slovenië. Ze hebben nog tijd nodig om het hoge niveau van de Belgische topclubs te bereiken. Tegen Antwerpen werd dat eens te meer duidelijk.” Dat Bergen na die nederlaag zijn rug rechtte en won tegen Antwerp, is dus een prestatie op zich.

Lek in het dek

Wilquin kijkt met volle goesting uit naar de derby tegen Charleroi. Die staan op een zesde plaats en willen hun eerste twee verloren wedstrijden van het seizoen zo snel als mogelijk vergeten. Ze verloren toen van Mechelen en Antwerpen maar konden wel winnen tegen Aalst en Limburg United.

We kunnen niet nagaan of het vormpeil van Charleroi steeg tijdens hun laatste wedstrijd, want die werd niet gespeeld. Een lek in het dak gooide water, en roet, in het eten waardoor coach Fulvio Bastianini meer tijd kreeg om de motor van zijn ploeg aan de praat te krijgen.

Of de extra tijd ook enig verschil zal maken, komen we pas dit weekend te weten. Dan zal Bergen het opnemen tegen Spirou Charleroi en komen we te weten wat het belangrijkst is: wedstrijdritme opdoen of extra trainingen inlassen.

Volg de Henegouwse derby in de BNXT League tussen Bergen en Spirou Charleroi op zaterdag 16 oktober vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top