De beste “coming out”-scènes in televisieseries

Vandaag is een belangrijke dag, want het is “Coming Out Day”. Niet enkel LGBTQI+ mensen vieren op 11 oktober hun coming-out: het is aan de hele samenleving om hiervoor een veilige omgeving te creëren zonder taboes en discriminatie rondom seksuele- en genderidentiteit. Het simpele feit dat zo’n dag nog bestaat, toont aan dat er op dit gebied nog veel vooruitgang te boeken is. Proximus Pickx heeft enkele toepasselijke scènes uit populaire reeksen voor je geselecteerd.

Sense8

Hoewel de hele serie een ode is aan seksualiteit in zijn verschillende vormen, trok deze scène onze aandacht. Lito Rodriguez, gespeeld door Miguel Ángel Silvestre, komt uit met zijn vriend Hernando, omringd door duizenden omstanders tijdens een Pride. “Ik ben homo. Het is de eerste keer dat ik deze woorden in het openbaar zeg. Ik ben homo”, zegt Lito voordat hij Hernando kust. Iconisch.

 

Ontdek ‘Sense8’ nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Glee

Kurt was een van de meest innemende personages in deze show en zijn coming-out voor zijn vader deed het kijkerspubliek smelten. Het is de soort van vader-zoon relatie die velen willen. De scène is ook gebaseerd op het eigen leven van de maker van de show, Ryan Murphy. “Ik denk dat dit waarschijnlijk de eerste keer is dat de seksualiteit van een personage wordt gerespecteerd en met waardigheid wordt geportretteerd, en ik denk dat dat heel belangrijk is, en daar moet meer van op tv te zien moet zijn”, legt hij uit.

Ontdek ‘Glee’ nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Stranger Things

In ‘Stranger Things’ is het het personage van Maya Hawke dat in een memorabele scène de hoofdrol speelt met haar coming-out. Tijdens een persoonlijk gesprek met haar collega en goede vriend Steve in de toiletten van het winkelcentrum vertelt Robin over de persoon op wie ze verliefd is, en Steve heeft even tijd nodig nodig om helemaal te begrijpen dat ze het niet over een jongen heeft …

“Weet je nog wat ik zei over de klas van Madame Clic, hoe jaloers en obsessief ik was? Het was niet omdat ik je leuk vond. Het was omdat Tammy Thompson naar je bleef staren. Ik wilde dat ze naar mij keek. Maar ze had alleen ogen voor jou en je verdomde haar”, legt Robin haar gevoelens uit.

Ontdek ‘Stranger Things’ nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Chilling Adventures of Sabrina

Theo Putnam, één van de beste vrienden van Sabrina Spellman, kwam in seizoen 2 uit de kast als transman. In een ontroerende scène komt Theo uit de kast bij zijn vader. Ook naast hun personage is acteur Lachlan Watson queer, meer bepaald non-binair, en kwam die zelf ook uit de kast. Lachlan gebruikt de voornaamwoorden “die/hen”.

Ontdek ‘Chilling Adventures of Sabrina’ nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Sex Education

Terwijl de homofobe aanval op Eric de meest hartverscheurende scène in deze serie was, is het liefdevolle moment waarop hij zich out bij zijn vader ongetwijfeld het meest hartverwarmende. Nadat hij is geslagen, laat Eric zijn kleurrijke garderobe achterwege en kleedt zich in meer ingetogen kleuren om zijn homoseksualiteit te verbergen. Maar nadat hij een gekleurde homoseksuele man ontmoet, iemand in wie hij zichzelf herkent, besluit hij dat hij zichzelf moet zijn en trekt hij zijn beste, meest keurrijke outfit aan om naar het bal te gaan. Het is zijn vader die zich zorgen maakt over zijn excentrieke uiterlijk. Eric vertelt hem de waarheid, waarop zijn vader antwoordt: “Misschien kan ik iets leren van mijn moedige zoon.”

Ontdek ‘Sex Education’ nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Series

Bekijk alles
Top