Excelsior Virton maakt van de interlandbreak gebruik om de automatismen binnen de - nog altijd maar recent samengestelde kern - wat aan te scherpen. Met succes, want na de Luxemburgse eersteklasser Pétage (4-2) ging nu ook Standard voor de bijl.
Coach Christophe Gregoire stelde voor de verplaatsing naar Luik zowat zijn sterkst mogelijke elftal op. Dat was dan wel zonder de geblesseerden Vinck, Sula en Hamzaoui en de internationals Martin (Luxemburg) en Kryeziu (Kosovo), maar met Sadin, Doué, Rizzo, Droehnle, Ghazoini, Castagne, Allach, Bukusu, Guillaume, Anne en Ahlinvi als basisploeg.

Een aangename eerste helft leverde geen doelpunten op, maar na de pauze werd er wel raak getroffen. Mmaee opende de score voor de Luikenaars, maar invallers Karamoko en Aabbou draaiden de situatie toch nog om. Beiden scoorden eerder deze week ook al tegen Pétange.

Standard kon - onder het toeziend oog van de nieuwe coach Luka Elsner - niet meer terugvechten waardoor Virton met een dubbele zege én een goed gevoel richting tweede deel van de competitie kan. Komende zaterdag spelen de Luxemburgers gastheer voor Lierse Kempenzonen.