Rode Duivels U21 staan tegenover Denemarken

Beloften |

De beloften van de Rode Duivels zijn goed op weg om een plekje te veroveren in het EK van 2023. Hun volgende tegenstander wordt Denemarken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

België versloeg vrijdag Kazachstan met een mooie 2-0 score, maar de Kazakken gaven de overwinning niet zomaar uit handen. Het was enkel dankzij strafschoppen van talenten als Loïs Openda en Yorbe Vertessen dat de U21-ploeg de zege behaalde. Met deze negende overwinning op rij blijft de ploeg aan de top van hun kwalificatiegroep voor het EK 2023 in Roemenië en Georgië.

Deze dinsdag zullen onze beloftes hun borst mogen natmaken voor een wedstrijd tegen Denemarken. De Denen speelden gisteren niet, waardoor België nu 3 punten voorsprong heeft (maar met nog één wedstrijd te gaan). We hoeven wellicht niet te zeggen dat de Denen ongetwijfeld een immense druk om te presteren voelen, omdat een nederlaag hun ploeg op zes punten verschil van onze jonge Duivels zou brengen.

Alles kan beter

Het moet gezegd worden: België had Kazachstan niet kunnen kloppen zonder de twee penalty's van Openda en Vertessen. Omdat het Aziatische land nu niet bepaald een zwaargewicht in het voetbal is, had België veel beter kunnen presteren in deze wedstrijd. Als de jonge Duivels tegen Denemarken spelen, zullen ze iets meer uit hun pijp moeten komen en zich niet enkel bedienen van strafschoppen.

Met aanvallers als Openda, Vertessen en middenspelers als Verschaeren zullen er tijdens de volgende wedstrijd ongetwijfeld voldoende kansen worden gecreëerd. Dat zal ook moeten, want niet elke tegenstander geeft zomaar penalty's weg.

De verdediging is even belangrijk als de aanval

Opvallend genoeg is er maar één team erin geslaagd om de Belgische defensie te verschalken: uitgerekend Kazachstan wist in de eerste wedstrijd een punt te scoren. Gelukkig hebben onze jonge landgenoten geleerd uit hun fouten en wisten ze in de wedstrijden tegen Turkije en Kazachstan (afgelopen vrijdag) alle aanvalspogingen succesvol af te weren.

We kunnen er niet omheen dat de defensieve capaciteiten van het U21-team heel belangrijk zijn. We hebben met 9 overwinningen op rij een reputatie hoog te houden en het is dan ook van groot belang om tegen Denemarken defensief geen fouten te maken. Als het U21-team dit doel voor ogen houdt, kunnen we de eerste plaats behouden en direct gekwalificeerd worden voor de Europese kampioenschappen onder 21.

Volg op dinsdag 12 oktober om 20 uur de wedstrijd van het nationale U21-team tegen Denemarken via livestream op Pickx.be en op tv via Pickx+ Sports 1 beschikbaar voor alle Proximus All Sports-klanten.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top