Oefenduels 1B: verliespartijen voor Westerlo, Lierse K. en Waasland-Beveren

Challenger Pro League | Door de interlandbreak wordt er dit weekend niet gevoetbald in de D1B Pro League. De meeste teams lasten daarop een of meerdere oefenduels in. De vriendschappelijke wedstrijden tegen 1A-clubs draaiden vooralsnog allemaal op verlies uit. Tegen de buitenlandse clubs werd er wel gelijk gespeeld en gewonnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo klopte Excelsior Virton eerder deze week de Luxemburgse eersteklasser Petange. De troepen van Christophe Gregoire wonnen met 4-2 dankzij goals van Karamoko, Alhinvi, Aabbou en Rapaille. Vrijdagavond oefenen de Gaumejongens ook nog tegen Standard.

Lommel SK kon dan weer een gelijkspel uit de brand slepen tegen de Nederlandse eersteklasser Go Ahead Eagles. De match eindigde op 2-2 en alle doelpunten vielen al in de eerste helft. Boussouf en Saito stonden aan het kanon voor de groenwitten.

Competitieleider KVC Westerlo had een oefenduel ingepland tegen RSC Anderlecht. De Kempenaars kregen (met een vertimmerd elftal) vier goals om de oren (Amuzu, Stassin en 2x Colassin). 'Bruggeling' Van Den Keybus redde de eer voor de Kempenaars; eindstand 4-1.

Waasland-Beveren koos voor een korte verplaatsing naar Deurne-Noord, maar ging terug de Schelde over met een 1-0 nederlaag. Balikwisha scoorde het enige doelpunt van de match voor R. Antwerp FC, al had Waasland-Beveren zelf ook wel wat kansen om een goaltje mee te pikken.

Vrijdag was het dan aan Lierse Kempenzonen om te sparren tegen een Antwerpse eersteklasser. De Pallieters gaven het zwalpende Beerschot partij, maar moesten eigenlijk een hele match achtervolgen. Ex-Beerschotter Maes scoorde de 1-1 na een openingsgoal van Shankland en Stallone Limbombe scoorde de 2-3 nadat Noubissi en Coulibaly de score weer verder hadden uitgediept.

Excel Moeskroen zou vrijdagvoormiddag ook nog sparren met RFC Seraing, maar die wedstrijd werd in extremis nog afgelast.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top