Terwijl zijn team Triumph een kwalificatiewedstrijd voor de Major moest spelen, kwam speler Jack “xCeeD” Holiman niet opdagen omdat hij… een dutje aan het doen was! Het probleem met de wekker kan zijn team duur komen te staan.

De eindfase van IEM Fall is begonnen in Europa! Aan Noord-Amerikaanse zijde moeten echter nog de laatste groepswedstrijden afgewerkt worden. Die zullen bepalen welke teams bij de laatste vier eindigen en zich mogelijk kwalificeren voor de Major in Stockholm.

Er is één ploeg voor wie de kwalificatie veel moeilijker is geworden door, laten we zeggen, een nogal bizar ongelukje. Op 6 oktober bereidde het Triumph-team zich voor op zijn eerste wedstrijd van de dag tegen Evil Geniuses. Maar terwijl iedereen verbinding had gemaakt met de server, kwam een speler nooit opdagen. Het ging om Jack “xCeeD” Holiman, de sniper van het team.

De Amerikaan had simpelweg besloten een dutje te doen en werd het slachtoffer van het beroemde wekkerprobleem. Zoals we allemaal weten, kunnen toernooischema’s vaak erg druk zijn voor spelers, die proberen te rusten zodra dat mogelijk is. Zonder nieuws over zijn speler en met een andere wedstrijd op diezelfde dag, moest de organisatie hemel en aarde bewegen om een vervanger te vinden. Uiteindelijk werd xCeeD wakker en kon hij de tweede wedstrijd spelen. Voor de eerste wedstrijd moest Triumph daarentegen forfait geven. De organisatie kon geen volledig team opstellen.

Het verhaal zorgt natuurlijk voor een lach op het gezicht van de volgers, maar vermindert wel aanzienlijk de kansen van Triumph op winst, en dus ook op een ticket voor de Major. Er blijven nog maar drie mogelijke scenario’s en één wedstrijd over voor de organisatie. Een verlies zou het team rechtstreeks naar huis sturen. Als Triumph wint en Evil Geniuses verliest van Furia, kwalificeert het team zich voor de plaatsingswedstrijden. Het laatste scenario is iets ingewikkelder: als Triumph én Evil Geniuses winnen, moeten extra wedstrijden bepalen wie zich kwalificeert voor de eindfase, wie zich kwalificeert voor de plaatsingswedstrijden, en wie met lege handen naar huis gaat.