België moet zich herpakken voor de strijd om de derde plek in de Nations League

UEFA Nations League |

De Rode Duivels speelden een prinsheerlijke eerste helft in de halve finales tegen Frankrijk, maar 45 zwakke minuten later bleken de Haantjes helaas te sterk: 2-3. Zo laat deze Gouden Generatie een unieke kans liggen om een prijs te pakken. Zondagnamiddag moet België nu nog de wei in tegen Italië om te strijden voor brons.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Het wordt een oefenwedstrijd.” Doelman Thibaut Courtois verhulde zijn frustratie niet wanneer de troostfinale tegen Italië ter sprake kwam na de verloren partij tegen Frankrijk. Die wedstrijd om de derde plaats wordt zondag om 15u gespeeld in Turijn. Een wedstrijd die eigenlijk niemand wil spelen. En al zeker niet na zo’n teleurstellende prestatie als tegen Frankrijk.

Toch gaat het hier om een officiële interland en staat er een medaille op het spel, ook al heeft die ‘slechts’ een bronzen kleur. Het zou onze nationale ploeg bovendien in staat stellen deze Nations League-campagne alsnog met een enigszins positief gevoel af te sluiten. Het wordt voor de Rode Duivels zaak om te herstellen van de mentale klap die de Fransen uitdeelden door een 2-0 achterstand nog om te buigen naar een 2-3 zege.

Zelfde verhaal voor Italië

De Belgische topvoetballers zagen zichzelf na die knappe eerste helft tegen Frankrijk al in de finale van deze Nations League. Die gedachte sneed hen de benen af, verklaarde bondscoach Roberto Martínez nadien aan de pers. Een mentale kwestie dus. Hetzelfde kan misschien gezegd van de Italiaanse nationale ploeg, die in de andere halve finale ten onder ging tegen Spanje. Voor de kersverse Europees kampioen leek het nochtans een makkelijke klus te worden tegen een fel vertimmerd Spaans elftal en met een reeks van 37 wedstrijden zonder nederlaag onder de arm.

De troostfinale van zondag wordt zo een remake van de kwartfinale op het jongste EK, deze keer dan wel met twee ploegen in sombere stemming. Voor de Rode Duivels wordt het zaak om inspiratie te putten uit revanchegevoelens voor die verloren EK-kwartfinale en vooral voor de zware ontgoocheling van afgelopen donderdag. Een referentiematch tegen Italië zondag kan de burger (en de spelers) misschien weer de nodige moed geven richting WK 2022 in Qatar.

Wellicht haalt Roberto Martínez flink de bezem door zijn basiselftal van donderdag. Een aantal spelers stelden teleur (Tielemans, Alderweireld, Hazard, Castagne) en zo’n prestigeduel is ook een uitstekende kans om enkele jongeren in te passen. Denken we aan Saelemaekers, Theate, De Ketelaere of Lukebakio. Jongens die de opvolging van deze Gouden Generatie vertegenwoordigen.

Bekijk Italië – België nu zondag 10 oktober vanaf 15u op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top