Van Aert pas in december in het veld

Wielersport | Na een meer dan welverdiende rustperiode zal Wout van Aert pas in december in het veld te zien zijn. Zijn doelstelling: zich voorbereiden op het Belgische kampioenschap, op 9 januari in Middelkerke.

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Na Parijs-Roubaix van vorig weekend is Wout van Aert van plan om drie weken lang zijn fiets niet aan te raken. In De Tribune op Radio 1 verklaarde de renner van Jumbo-Visma dat hij zich met een goede kerstperiode in december wil voorbereiden op het BK.

Sinds de zomer van 2020 en de periode na de coronacrisis heeft Van Aert geen echte rustperiode meer genomen in een seizoen dat hij bekroond zag met zeges in Tirreno-Adriatico, Gent-Wevelgem, de Amstel Gold Race, drie etappes in de Ronde van Frankrijk, het Belgisch kampioenschap en de Ronde van Groot-Brittannië (met ook 4 etappezeges). Tijdens dit seizoen werd hij dan ook nog vader en moest hij daarenboven een blindedarmoperatie ondergaan. De rust is dus meer dan verdiend. 

"Hoeveel crossen ik ga doen?", zo meldde Van Aert nog. "Ik zou nu kunnen zeggen tien, maar het kunnen er misschien wat meer worden. Het is niet dat tien per se goed is en vijftien teveel. Alles hangt af van de periode. We gaan het verder bespreken."

Het veldritseizoen trekt zich op gang!
Wereldbeker, eerste manche
Zondag 10 oktober in Waterloo (VS), vanaf 19u20, op Pickx+ Sports 1
 
Start dames om 19u30
Start heren om 21u00
 
Alle 8 crossen van de Superprestige en de 16 UCI Wereldbeker-manches zijn live te volgen op de zenders Pickx Live en Pickx+ Sports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top