Hollandse branie en een flinke scheut girl power in nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens ter Wereld'

Films | De indrukwekkende, cinematografische trailer van het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ heb je misschien al zien passeren op televisie. Maar hoe ziet het lijstje verse kandidaten eruit? Pickx zocht het voor jou uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hollandse branie en een flinke scheut girl power in nieuw seizoen 'De Slimste Mens ter Wereld'?

Erik Van Looy en zijn crew van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ spelen graag met thema’s om hun populaire quizprogramma in te kleden. Voor dit nieuwe seizoen kruipen de presentator en zijn juryleden in de rol van bad boys en gangsters. In de trailer die het nieuwe seizoen aankondigt, zien we onder andere James Cooke, Jani Kazaltzis en Herman Brusselmans schitteren als maffiosi. Tegelijkertijd maken we kennis met de nieuwe juryleden: Bockie De Repper, Serine Ayari, Ella Leyers en Jennifer Heylen maken de overstap van deelnemer naar scherprechter. Een injectie van girl power dus, dat mocht ook wel.

Prestigeslag voor politici, chef-koks en Nederlanders

Wanneer we naar het lijstje van kandidaten voor dit nieuwe seizoen -start op 18 oktober!- kijken, valt meteen op dat corona ook zijn weg naar de redactiekamer van Woestijnvis vond. Viroloog Steven Van Gucht en intensivist Geert Meyfroidt (tevens kliniekhoofd van KU Leuven) waren het voorbije anderhalf jaar niet weg te slaan uit de journaals en mogen ook het BV-schap blijven claimen nu de pandemie min of meer aan het uitdoven is.

Twee politici (en partijhoofden) stappen ook in de arena: Egbert Lachaert van Open VLD en Joachim Coens van CD&V. Een prestigeslag voor hen. Nog een prestigeslag vinden we onder de chef-koks, met Marcelo Ballardin en Sandra Bekkari. Hetzelfde geldt voor de Nederlandse kandidaten die dit jaar hun kans mogen wagen om eeuwige roem in Vlaanderen te verdienen: presentator Arjen Lubach bijvoorbeeld. In Nederland een alom geprezen talkshowhost, een van de meest invloedrijke personen in het medialandschap daar en bovendien al eens winnaar van de Nederlandse versie van ‘De Slimste Mens’. Hij krijgt concurrentie van Klaasje Meijer, ex-K3 moeten we ondertussen zeggen, en de grofgebekte zangeres Merol (bekend van de radiohitjes ‘Hou je bek en bef me’ en ‘Foefsafari’).

Speciallekes

Uitkijken is het ook naar enkele kleurrijke mediafiguren van bij ons: denk aan ex-wielrenner Eddy Planckaert, muzikant/danser Jaouad Alloul, presentatrice Flo Windey, en een heel bataljon aan acteurs en actrices met onder meer Anne-Laure Vandeputte, Jeroen Perceval, Daphne Wellens, Tine Embrechts en Tom Vermeir.

Bij de speciallekes van dit jaar hoort zeker Youtuber Acid, het voorbije jaar in een social media-oorlogje beland met concurrent-influencer Celine Dept. Of Dorian Liveyns, de vaak vernoemde maar zelden getoonde wederhelft van James Cooke. We zijn benieuwd of James in die aflevering ook als jurylid zal opdraven…

Het volledige lijstje kandidaten: Steven Van Gucht, Niels Destadsbader, Gloria Monserez, Jan Verheyen, Tine Embrechts, Eddy Planckaert, Laura Tesoro, Tom Vermeir, Flo Windey, Acid, Egbert Lachaert, Joachim Coens, Esther Nwanu, Alexander Hendrickx, Klaasje Meijer, Jeroen Perceval, Daphne Wellens, Geert Meyfroidt, Arjen Lubach, Anne-Laure Vandeputte, Wiam, Dorian Liveyns, Lisbeth Imbo, Dorianne Aussems, Cesar Casier, Merol, Anthony Nti, Jaoud Alloul, Sarah Mouhamou, Jean-Marc Mwema, Marcelo Ballardin, Sandra Bekkari, Heidi De Pauw, Dena Vahdani.

Het nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens ter Wereld' is vanaf maandag 18 oktober tien weken lang te bekijken op Play4, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top