De Molenbeekse tragedie: meeste schoten, meeste balbezit en toch op één na minste punten van 1B

Sport | RWDM gaat zondagavond voor de zevende keer op zoek naar een driepunter. De Brusselaars reizen naar het Burgemeester Van De Wielestadion waar ze het nog ongeslagen SK Deinze partij gaan geven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat SK Deinze heeft dit seizoen de mooie traditie om telkens op voorsprong te komen. Maar toch slaagden de troepen van Wim De Decker er nog maar 2x in om die voorsprong om te zetten in een overwinning. De andere vier keren werd er alsnog gelijkgespeeld. Een opmerkelijke statistiek, maar de opponent van vanavond legt vooralsnog een nog opmerkelijker parcours af.

RWDM puurde dit seizoen nog maar vijf punten uit zes matchen. Daarnaast scoorde het ook nog maar zes doelpunten. Geen speciale statistieken voor een team dat voorlaatste staat, maar wie iets dieper gaat speuren ziet toch wel een opmerkelijke tendens.

Primus

Het nummer voorlaatst uit 1B is namelijk het team dat dit seizoen al het vaakst op doel trapte. Togui en co gingen al 89x hun kans (net geen 15x per match dus), maar scoorden dus wel maar zes keer. Daarnaast had RWDM voor deze speeldag ook nog eens het hoogste percentage balbezit van alle 1B-teams. De Brusselaars hebben 56% van de tijd de bal in de eigen rangen én creëren daar dus ook kansen mee. Maar toch wil het op één of andere manier niet lukken.

Dat de doelmannen van de tegenpartij alvast hun aandeel hebben in de malaise van RWDM staat buiten kijf. Na drie van de zes speeldagen werd de doelman van de ploeg waartegen RWDM gespeeld had door onze kenners aangeduid als de 'doelman van de week'. Dat was het geval bij Sadin (Virton), Jackers (Waasland-Beveren) en Fiermarin (Lommel). RWDM-doelman Defourny kaapte zelf ook nog wel een nominatie weg voor zijn match tegen Westerlo.

Selectienieuws

Voor de verplaatsing naar Deinze kan coach Vincent Euvrard geen beroep doen op de geblesseerden Claes, Mpati, Botella en De Bie. Ook Terki is er nog steeds niet bij om 'persoonlijke redenen'. Bij Deinze is aanvoerder Prychynenko roodgeschorst na zijn dubbele gele kaart van tegen Excelsior Virton.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top