Spanning in de DTM en de motorsport: dit kan je in het weekend volgen

De auto- en motorsporttitels zijn nog niet uitgereikt maar de namen van de verschillende kampioenen zullen ongetwijfeld binnenkort bekend zijn. Het zal er in de komende weekenden om spannen, zoveel is zeker!

Laatste wedstrijd voor de DTM-titel

In het DTM-seizoen zijn we in de bepalende slotfase gekomen, al is dit jaar niet helemaal zoals de vorige. De traditionele afsluiter vindt normaal plaats op de Hockenheimring, maar dit jaar werd de wegrace op de Norisring noodgedwongen verplaatst naar 10 oktober en is deze wedstrijd dus de laatste in de rij. De oorzaak is - zoals helaas vaker het geval is - te vinden bij de coronacrisis. Toch mag dit niet de pret bederven, want in de titelstrijd zien we enkele sterkhouders zoals Liam Lawson, Marco Wittman en Maximilian Götz. 
 
Volg de wedstrijd op de Norisring dankzij Eleven Sports, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Haalt Xavier Siméon de titel in Most?

De 6 uur in het Tsjechische Most sluit traditioneel het EWC-seizoen af. Dit keer vallen de prestaties van het Yoshimura SERT Motul-team (Suzuki Rancing) en een zekere Belgische Xavier Siméon vooral op. Na het winnen van de 24 uur van Le Mans Motorcycles aan het begin van het seizoen, won het trio met Xavier Siméon, Sylvain Guintoli en Gregg Black de 84e editie van de Bol d'Or in Le Castellet, een ander monument in de motorsport. Met dit succes zal het Suzuki Racing-team ongetwijfeld een leidende positie kunnen behouden in de laatste ronde van het seizoen. En wie weet krijgen we een Belgische wereldkampioen in de endurance?
 
Volg deze wedstrijd op zondag 9 oktober vanaf 11 uur op Eurosport 2.

Motorcross in Frankrijk

Na de Race of Nations en de manche in Duitsland zal de motorcrosskaravaan halt houden in Frankrijk, meer bepaald in Lacapelle-Marival. Voor Jeffrey Herlings, Tim Gasjer en Romain Febvre wordt deze Grote Prijs ongetwijfeld een kolfje naar hun hand. Ze zijn van plan om alles op alles te zetten voor de titel, ook al zijn er nog zes wedstrijden in het verschiet na de manche in Lacapelle-Marival.
 
Volg deze wedstrijd op maandag 10 oktober op Eurosport 2.

Sport

Bekijk alles
Top