Dit Belgisch randje hangt aan de nieuwste Franse rockmusical ‘Annette’

Films |

Nadat de film ‘Annette’ enkele maanden geleden de revue passeerden op het filmfestival van Cannes, is het op 20 oktober tijd voor de internationale release. Deze rockmusical met Adam Driver en Marion Cotillard gooide hoge ogen in Zuid-Frankrijk en wordt als één van de beste films van dit jaar getipt. Maar wist jij dat Proximus meehielp bij de productie en er een Belgisch randje aan deze prent hangt?

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

In ‘Anette’ krijgen we het liefdesverhaal te zien van Henry (Adam Driver) en Ann (Marion Cotillard). Henry is een standup-comedian die zijn hart verloren heeft aan Ann, een internationaal gelauwerde operazangeres. Samen krijgen ze een dochter, Annette (Devyn McDowell) en die lijkt te beschikken over een mysterieuze gave die haar nog aardig van pas zal komen in het leven en dat van haar vader ...

De rol van comedian Henry wordt vertolkt door Adam Driver. Deze Amerikaanse acteur is dezer dagen bekend om zijn rol als Kylo Ren in de nieuwste Star Wars-films en heeft op korte tijd een hele grote fanbase verzameld. De Franse actrice Marion Cotillard speelt de rol van operazangeres Ann. Cotillard is sinds enkele jaren een grote naam in Hollywood. Ze won immers al een Golden Globe, een César en een BAFTA voor haar acteerprestaties en we vermoeden dat Cotillard met ‘Annette’ wel eens opnieuw in de prijzen kan vallen.

Ook regisseur Leos Carax is geen onbekende in de filmwereld. Deze Franse cineast regisseerde eerder al ‘Mauvais Sang’ (1986), ‘Les Amants du Pont-Neuf’ (1991) en ‘Holy Motors’ (2012). Hij werd met zijn films al meerdere keren genomineerd voor enkele belangrijke prijzen en staat bekend als een vernieuwer in de Franse cinema. Dat blijkt ook uit de productie van ‘Annette’, want Carax week voor zijn nieuwste geesteskind uit naar ons land, meer bepaald naar Brugge, Brussel en Luik.

De cast is moest volgens regisseur Leos Carax ook niet op en top Frans zijn, en daar hebben enkele Belgische acteurs baat mee gehad. We denken dan aan Wim Opbrouck die een kleine rol vertolkt in de film als aankondiger in een opera. Hij deelt voor enkele minuten de scène met Adam Driver. Ook de Brusselse zangeres Angèle is te zien in de film in een kleine rol. 

Welke rol dat precies is weten we nog niet, maar omdat ‘Annette’ een rockopera is kan het wel eens zijn dat Angèle al zingend ten tonele verschijnt. Ze leende eerder al haar stem aan het personage Gabby Gabby uit ‘Toy Story 4’ (Franstalige versie) en Lola Bunny in ‘Space Jam: New Era’ (Franstalige versie). Volgend jaar vertolkt de Belgische zangeres ook een rol in ‘Asterix and Obelix: The Middle Kingdom', als de bloedmooie Walhalla.

'Annette' is een coproductie van Proximus Pickx en zal vanaf 20 oktober 2021 in de bioscopen te zien zijn. De film zal vanaf januari 2022 ook beschikbaar zijn in de VOD-catalogus en zal later dit jaar worden uitgezonden op Pickx+. Wilt u meer weten over het gloednieuwe kanaal Pickx+ en vraagt u zich af hoe u andere programma's kunt bekijken?  Klik dan hier!


 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top