Sporting Charleroi wil negatieve spiraal doorbreken tegen rode lantaarn Eendracht Aalst

Scooore Super League | Het begin van de Scooore Super League voorspelde veel goeds voor Charleroi, met een zege tegen Woluwe. Maar nadien stelden de dames van coach Aline Zeler teleur, met drie nederlagen waarbij er in twee duels zelfs zeven tegengoals werden geslikt.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Charleroi kwam vorig jaar met een vrouwenploeg op de proppen en kreeg ook meteen toegang tot de Scooore Super League, de hoogste afdeling in het Belgische vrouwenvoetbal. De club sprak de ambitie uit om jaar na jaar te groeien op een eigen opgelegd tempo. Dat er geen haast bij zit, komt ook doordat de Scooore Super League een besloten competitie is. Er kan voorlopig niet gedegradeerd worden. 

Vorig seizoen klokte Charleroi af op de voorlaatste plaats na de play-offs. Het bestuur conculeerde dat het roer moest omgegooid worden voor aanvang van het nieuwe seizoen. Het kwam uit bij Aline Zeler, een icoon in het Belgische vrouwenvoetbal. Zeler is reeds gestopt als speelster. Ze klokte in maart van dit jaar af op 111 caps voor de Red Flames. Racing Genk werd de laatste club op haar palmares als actieve prof. Nu mag ze als coach haar ervaring doorgeven aan speelsters als Stéphanie Pirotte bij Charleroi.

In de hoek waar de klappen vallen

Het seizoen begon veelbelovend. Op de openingsspeeldag wist Charleroi het team van White Star Woluwe opzij te zetten met 4-2. De vreugde was echter van korte duur. Amper een week later zette landskampioen Anderlecht Charleroi weer met de voetjes op de grond. Charleroi kreeg een 7-0-bolwassing om de oren. Op speeldag 3 was de klap nog niet verwerkt. In eigen huis verloor het met 0-2 tegen Zulte Waregem

Daarmee was de kous nog niet af voor de Zebrettes. Want een week na het verlies tegen Zulte Waregem kreeg Charleroi nogmaals een pak voor de broek. Uitgerekend Racing Genk, de laatste club van Zeler, stuurde Charleroi 7-1 huiswaarts met het schaamrood op de wangen. Revanche werd er evenzeer niet gepakt in de Beker van België. In de 1/16e finales wachtte vorige week vrijdag opnieuw een duel met Genk, dat deze keer verloren werd met 4-0.

Zege nodig tegen Aalst

Intussen zijn we aanbeland bij speeldag vijf in de Scooore Super League. Daarin moet Charleroi de verplaatsing maken naar Eendracht Aalst. De Oost-Vlamingen moeten de springplank worden naar een betere periode, vermits Aalst als enige ploeg in de competitie alles al heeft verloren en bijgevolg nog geen enkel punt heeft. “We trekken met vertrouwen naar Aalst, ondanks de tegenslagen. Een zege is noodzakelijk, om zo de inspanningen op training eindelijk beloond te zien”, aldus Charleroi-speelster Alysson Duterne

De speelsters van Charleroi zouden zeker nog eens een opsteker kunnen gebruiken met het oog op de volgende competitiematch. Dan volgt een thuisduel tegen Club YLA, de verrassende leider momenteel in de Scooore Super League.

Pakt Charleroi zijn tweede zege van het seizoen op bezoek bij Aalst? Volg alle ontwikkelingen in de Scooore Super League via de Eleven Pro League-kanalen, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx. 

Het programma van speeldag 5 in de Scooore Super League:

vrijdag 1 oktober

  • KAA Gent - Zulte Waregem (20u30)

zaterdag 2 oktober

zondag 3 oktober

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top