Torino scherpt de messen voor het burenduel tegen grote rivaal Juventus

Sport | In Turijn kijken ze al likkebaardend uit naar speeldag 7 in de Italiaanse Serie A. Dan staat met Torino - Juventus de Derby della Mole op het programma. Beide ploegen hebben na zes speeldagen acht punten en staan bijgevolg broederlijk naast elkaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wanneer Juventus na zes speeldagen slechts op een tiende plaats staat in de Serie A, kan er allerminst van een goed begin gesproken worden. Juve kende een trage start in het nieuwe seizoen met twee punten uit de eerste vier duels, maar knoopte recent aan met twee zeges op een rij. Al ging het tegen zowel Spezia als Sampdoria best moeizaam. Na 90 minuten stond er telkens 3-2 op het scorebord in het voordeel van De Oude Dame

In die laatste match tegen Sampdoria pakte Juve dan wel de zege, het betaalde ook een hoge prijs voor die driepunter. Zowel Paulo Dybala als Alvaro Morata moesten het veld verlaten met een blessure. Hierdoor waren ze niet inzetbaar tegen Chelsea in de Champions League, en ook tegen Torino zullen de twee niet op de grasmat verschijnen. Onderzoeken wezen uit dat Dybala out is met een dijbeenblessure, terwijl Morata een hamstringblessure heeft opgelopen. Een stevige aderlating voor Juventus-coach Max Allegri, die voor enige tijd dus geen beroep kan doen op zijn twee beste spitsen. 

Ook geen Dennis Praet

En uitgerekend nu trekt Juventus straks richting aartsrivaal Torino, dat altijd de messen extra scherpt wanneer de Bianconeri langskomen. Met Ivan Juric sinds dit seizoen aan het roer, kende Torino evenzeer een moeilijke start. In de eerste twee competitieduels, tegen Atalanta en Fiorentina, werd er namelijk verloren. Maar in de voorbije vier matchen ging het al een pak beter. Tegen Salernitana en Sassuolo volgden er zeges, tegen Lazio en Venezia draaide het uit op een puntendeling. 

Torino zal in de derby niet kunnen rekenen op Rode Duivel Dennis Praet. Die blesseerde zich aan de hamstrings in het duel met Sassuolo. Er wordt gewag gemaakt van een terugkeer na de interlandbreak, waardoor Praet ook de halve finale in de Nations League tegen Frankrijk aan zich ziet voorbij gaan. 

Het Belgisch tintje aan de match moet komen van een Kosovaar en Serviër met een Standard-verleden. Met Mërgim Vojvoda speelt er namelijk bij Torino een rechtsachter die opklom vanuit de jeugd bij Standard en ook passages kende bij Sint-Truiden en Moeskroen. Sinds vorige zomer streek hij neer bij Torino. In doel staat de Serviër Vanja Milinkovic-Savic, broer van ex-Genk-speler Sergej en twee seizoenen terug reservedoelman bij Standard. 

Haalt Pjaca de derby?

Ook enkele spelers met een Juventus-verleden zullen de derby met rood aangekruist hebben. Zo huurt Torino momenteel twee spelers van Juve. Het gaat hierbij om Rolando Mandragora en Marko Pjaca. Ook die laatste vertoefde ooit op de Belgische velden. Twee seizoenen terug mocht hij vier keer het shirt van Anderlecht aantrekken en wist hij daarin één keer te scoren. Geplaagd door blessures kwam zijn volledige potentieel er nog niet uit. En de Kroaat lijkt ook de derby te moeten missen vanwege een kuitblessure.

Met Tomas Rincon en Simone Zaza vertoeven er nog ex-spelers van Juventus in de kern van Torino. Al zal die laatste ook de derby moeten skippen. De Italiaanse spits moet zijn eerste minuten nog maken dit seizoen vanwege een knieblessure.

Kijk op zaterdag 2 oktober vanaf 18 uur naar de Turijnse derby op Eleven Sports 1, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Het programma van speeldag 7 in de Italiaanse Serie A:


Vrijdag 1 oktober

  • Cagliari - Venezia (20u45)

Zaterdag 2 oktober

Zondag 3 oktober

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top