Woensdag wordt het duel tussen Juventus en Chelsea één van de topaffiches van de tweede speeldag in de Champions League. Romelu Lukaku zal opnieuw als een kloeke buffel over de Italiaanse velden razen, in het land waar hij uitgroeide tot één van de beste aanvallers die onze voetbalplaneet rijk is.
Er was een Lukaku voor Inter, en na Inter. Bij zijn aankomst in Milaan in 2019 wou Big Rom absoluut bewijzen dat hij tot de wereldtop behoorde, en zo geschiedde. Na een eerste Engels kwakkelavontuur, waar hij te pas en te onpas bedolven werd onder de kritiek, keerde onze landgenoot deze zomer terug naar Chelsea. Via de grote poort, met een opgewaardeerde status.

In Italië speelde Lukaku onder de orders van Antonio Conte in twee seizoenen een Scudetto en een Europa League-finale bij elkaar. Hij was goed voor 64 goals in 95 wedstrijden, in alle competities. Indrukwekkende statistieken die een keerpunt betekenden in de carrière van de recordinternational.
 
Lukaku 2.0
 
De Lukaku die voor Chelsea, West Brom, Everton en Manchester United uitkwam was maar een proefversie van de latere killer. Onder de vleugels van Conte ontbolsterde de 28-jarige aanvaller zich tot één van de speerpunten van Inter. Onder impuls van de Italiaanse trainer maakte Lukaku een enorme vooruitgang door op tactisch vlak.
 
De man van 66 doelpunten in 100 interlands met de Rode Duivels ontwikkelde zich ook in het spel an sich. In het verleden werd vaak meewarig gedaan over zijn onbeholpen balbehandeling en zijn slordig spel met de rug naar doel. Zijn rushes zijn één van zijn krachtigste wapens geworden want eenmaal Lukaku gelanceerd is, is hij niet meer af te stoppen. Zijn spel en passing wonnen aan precisie en zijn neus voor doelpunten is groter dan ooit tevoren. De Romelu die Chelsea indertijd maar al te graag afstond, maakt zijn terugkeer op Stamford Bridge als één van de beste aanvallers van het moment.
 
Nu al beslissende match
 
Het duel Juventus – Chelsea kan nu al bepalend zijn voor de race om de eerste plaats in groep H. Op de openingsspeeldag kaapte de Oude Dame de driepunter weg in Malmö (0-3). In de competitie morste Juve met de punten in de eerste weken van het seizoen, en dus is een nieuwe ontgoocheling uit den boze.
 
In Chelsea heerst intussen een totaal andere sfeer na het puike seizoensbegin, zowel in de Premier League als in Europa, met een zege in de UEFA Supercup. In de Champions League versloeg Chelsea Zenit met het kleinste verschil. Een zekere Romelu Lukaku maakte toen het enige doelpunt van de partij.
 
Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de kanalen van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!