Netflix belooft sensationele onthullingen in nieuwe docu 'Britney vs Spears'

Films |
Superster Britney Spears staat al enkele maanden in het brandpunt van de media-aandacht. Het popidool strijdt tegen het bewindvoerderschap van haar vader, dat haar 13 jaar lang geketend hield. Een nieuwe documentaire over die zaak verschijnt binnenkort op Netflix. Het streamingplatform belooft met "sensationele onthullingen" en materiaal dat de #FreeBritney-beweging nog nooit onder ogen kreeg nieuw licht te werpen op de kwestie.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In februari verscheen op Prime Video de spraakmakende documentaire 'Framing britney Spears'. Als vrucht van journalisten van The New York Times traceerde de docu de geschiedenis de popster, haar snelle opgang en gestage neergang richting persoonlijke hel, tot haar juridische strijd. Nu is het de beurt aan Netflix om zijn steentje bij te dragen aan de Britney-kwestie.

De Netflix-docu staat al een jaar in de steigers en beslaat de integrale vrijheidsstrijd van Britney. Die gaat terug tot 2008, het jaar van de mentale breakdowns van de zangeres en haar opgelegde bewindvoerderschap. Dertien jaar lang controleerde haar vader, Jamie Spears, alle facetten van haar leven, carrière en gezin. De lijst van beknottingen van haar vrijheid is lang.

Terwijl Britney al die jaren de mond gesnoerd werd, konden haar fans zich wel laten horen. Zij sprongen in de bres voor hun idool en richtten de #FreeBritney-beweging op, die ijverde voor de bevrijding van de zangeres uit de klauwen van haar vader. Dit jaar kwam de zaak in een stroomversnelling. De popster trok bij het gerecht aan de alarmbel en er werden de nodige stappen ondernomen om een einde te stellen van het bewindvoerderschap van James Spears.
 
Waar alles al gezegd en geschreven lijkt over dit verhaal, belooft Netflix nog meer sensationele onthullingen. De documentaire pakt uit met exclusieve interviews en onvertoond materiaal die een nieuw licht werpen op de juridische strijd, die voor het publieke oog gevoerd werd. Zal 'Britney vs Spears' even veel stof doen opwaaien als 'Framing Britney Spears'? Hoe het ook zij, de docu verschijnt daags voor de volgende hoorzitting in de zaak van het bewindvoerderschap op Netflix. Kwestie van de spanning rond de zaak op te drijven.

Bekijk ‘Britney vs Spears’ vanaf 28 september op Netflix. Meer weten over Netflix bij Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top