Seizoen 3 van 'Undercover' introduceert nieuwe complotten en personages

Series | Dit najaar is het weer tijd voor Vlaams-Nederlandse topfictie op Eén, want de spannende misdaadserie ‘Undercover’ komt terug met een derde seizoen. In afwachting van de nieuwe afleveringen, is dit alvast wat we nu al weten over seizoen drie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De personages van ‘Undercover’ maken gedurende twee seizoenen én een film furore op de VRT, de Nederlandse omroep en Netflix, waar zowel de serie als de spin-off ‘Ferry’ te vinden is. Bob Lemmens (nationale trots Tom Waes) en zijn collega Kim De Rooij (Anna Drijver) infiltreren in het eerste seizoen in het milieu van de beruchte crimineel Ferry Bouman (Frank Lammers) door naast hem te verblijven op een camping in Limburg. In het tweede seizoen heeft Kim de politie verlaten, maar samen met Bob ontdekt ze wel een wapenhandel in een paardenmanège. Bob gaat opnieuw undercover om de zaak tot in de puntjes te onderzoeken.
 
Door de gebeurtenissen van het tweede seizoen, waarin Bob zichzelf in de nesten werkt om Nathalie te helpen, zal de undercoveragent in het derde seizoen zijn badge moeten inleveren. Nadat hij in het vorige seizoen al moest liegen in de rechtbank, staat er hem een nieuw gerechtelijk proces te wachten. Er hangt hem een gevangenisstraf boven het hoofd, en dat terwijl daar net enkele ongure figuren zitten die hij liever niet meer tegen het lijf loopt. De politie geeft hem echter nog een laatste kans.
 
Als Bob wil dat zijn scheve stappen uitgewist worden, dan zal hij nog een keertje in een criminele bende moeten infiltreren. Deze keer gaat het over een pas gevormde drugsbende die vermoedelijk een mol heeft bij de politie. Er vallen slachtoffers en het is aan Bob om daar een einde aan te brengen. En dan blijkt dat Ferry Bouman op vrije voeten kan komen, en hij zint uiteraard op wraak…

Nieuwe namen

Terwijl Ferry in de gevangenis zat, moest iemand anders de XTC-business wel overnemen. In het derde seizoen worden we geïntroduceerd aan Leyla Bulut en haar man Serkan, die bij zijn afwezigheid met plezier het vacuüm invulden. Maar nu Ferry uit de bak komt, zal hij er alles aan doen om zijn oude positie terug te winnen, en dat zullen Leyla en Serkan geweten hebben. Hij heeft dus niet alleen een eitje te pellen met Bob.
 
De rol van Leyla wordt vertolkt door de Turks-Nederlandse actrice Nazmiye Oral. Zij is in Nederland onder meer bekend als interviewster in het programma ‘De dialoog’. In die hoedanigheid interviewde ze en debatteerde ze met de omstreden politicus Pim Fortuyn. Het programma werd uitgezonden op de dag voordat die vermoord werd. Daarnaast acteerde ze in de bekende politieserie ‘Baantjer’, stond ze met verschillende geëngageerde voorstellingen op de planken en schreef ze het boek ‘Zehra’. In 2016 won ze het Gouden Kalf voor haar rol in de film ‘In vrijheid’.
 
Andere debuterende acteurs in het derde seizoen zijn Sarah Janneh (NL), Yannick van de Velde (NL) en Gökhan Kizilbuga (BE). Welke rollen zij zullen vertolken, is nog niet bekend.
 
Ontdek het tweede seizoen van Undercover op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 
Bekijk 'Undercover' seizoen 3 vanaf 21 november op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top