De dag na zijn tweede opeenvolgende titel met Karmine Corp in de European Masters, heeft de Belg Raphaël “Targamas” Crabbé zijn emoties terug onder controle. Hij profiteert van zijn vrije tijd om enkele van onze vragen te beantwoorden.

De emoties zijn nog vers, twee dagen na het record van Karmine Corp. Die gevoelens zijn meer dan begrijpelijk. Geen enkel ander team in de ERL, de minor leagues van het competitieve circuit van League of Legends, kreeg dit voor elkaar: zowel het nationale kampioenschap als twee keer de European Masters winnen.

Een van de auteurs van dat record is niemand minder dan de Belg Raphaël “Targamas Crabbé, de support van de dubbele titelhouder. Toch aarzelt de speler niet om de fouten van het team in het toernooi aan te halen: “Ik denk dat we na onze eerste nederlaag tegen Giants in de groepsfase een klik gemaakt hebben, over de manier waarop we ons team organiseren.”

“Het was duidelijk dat we ons niveau zouden moeten opschroeven om het toernooi te kunnen winnen”. Die klik maken, gaf uiteindelijk de doorslag. Na de nederlaag reeg het team vijf zeges aaneen, tot aan de halve finale tegen BIG.

Karmine Corp benaderde de laatste wedstrijden met voorzichtigheid, rekenend op hun collectieve spel: “We hebben heel mooie games verwezenlijkt. Wanneer iemand het moeilijk had, was er altijd iemand beschikbaar om tegengewicht te bieden”.

De dag na de overwinning richten de spelers hun blikken op de nationale finales van de Ligue Française, die op 4 oktober in Monaco plaatsvinden. Hoewel het seizoen nog niet helemaal ten einde is, vragen velen zich af wat de toekomst wordt van dit veelbelovende team.

Het lijkt onvermijdelijk dat sommige spelers aanbiedingen zullen krijgen van grotere teams. Daar hoort ook de Belg bij. “Het doel is duidelijk: ik wil terugkeren naar de LEC”. Gezien zijn straffe prestaties is die kans reëel. Het antwoord krijg je binnen enkele maanden, wanneer het transferseizoen van start gaat.