Proximus Pickx selecteert: niet te missen programma's en films op tv deze week

Zoals elke maandag maakte Proximus Pickx ook nu weer een selectie van het beste dat komende week op de beeldbuis te zien is. Voor elke dag een niet te missen tv-tip. Van boeiende docu's, tot entertainende programma's en iconische films.

Maandag: ‘Taken: hunting the sex traffickers’

Deze documentairereeks van het Britse Channel 4 levert een aangrijpende blik achter de schermen van de internationale vrouwenhandel. Een Britse undercovereenheid infiltreerde drie jaar lang in de werking van een bende die vrouwen uit onder andere Brazilië onderbracht in Engeland om ze daar in de prostitutie te dwingen. We komen te weten hoe malafide onderwereldfiguren de vrouwen transporteren en chanteren, maar ook hoe ze uit de handen van het gerecht weten te blijven. Dit is de eerste van drie afleveringen.

'Taken: hunting the sex traffickers’ is te bekijken vanaf 23u15 op Canvas, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Dinsdag: ‘The best of: De Mens’

In deze nieuwe reeks van VTM worden enkele iconen uit de Belgische muziekgeschiedenis gefêteerd door collega’s. Telkens worden de vijf grootste hits -bepaald na een vox populi- van een artiest of groep in een gepersonaliseerd jasje gestoken door een collega-artiest. Zo worden bijvoorbeeld Gorki, Axelle Red, De Kreuners, Dimitri Vegas & Like Mike hulde gebracht. Maar dus ook De Mens, de band rond frontman en ex-muziekjournalist Frank Vander linden. Zij worden in de Ancienne Belgique vergast op een privéconcert van onder meer Koen én Kris Wauters (zij brengen ‘Irene’), Willy Sommers en Christoff (met ‘Dit is mijn huis’), Tijs Vanneste en Tine Reymer (met ‘Ik dacht aan een vrouw’), Flip Kowlier (met ‘Maandag’) en Portland (met ‘Ergens onderweg’).

‘The best of: De Mens’ is te bekijken vanaf 20u35 op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Woensdag: ‘Let’s talk about sex’

In deze docureeks trekt Lieve Blancquaert de wereld rond om daar te praten over de plek van seks, liefde en seksuele identiteit in de maatschappij. Uiteraard kiest ze daarvoor de meest interessante plekken. Zoals Saudi-Arabië. In deze aflevering van ‘Let’s talk about sex’ trekt ze naar Riyad, hoofdstad van de Saudische oliestaat. Een plek die niet meteen bekend staat omwille van de emancipatorische principes. Vrouwen en mannen leven er nog steeds grotendeels in gescheiden werelden. De rechten van de vrouw zijn er ook zeer beperkt, ze mogen amper buitenkomen, tenzij gesluierd, en zelfs autorijden was tot voor kort taboe. Toch gaat Lieve de uitdaging aan om er met mannen en vrouwen open gesprekken te voeren over seksualiteit, liefde en relaties. Ze doet dat in de haar kenmerkende stijl, met veel gevoel voor empathie, timing en stilte.

‘Let’s talk about sex’ is te bekijken vanaf 20u40 op Een, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Donderdag: ‘Zappa’

Voor deze nieuwe, pas vorig jaar uitgebrachte documentaire over Frank Zappa kregen de makers toegang tot het privéarchief van de muzieklegende. Het maakt dat er een zeer compleet beeld kan geschetst worden van de man die humor, maatschappijkritiek en muzikaal genie wist te combineren tot een eigenzinnig oeuvre. Fijn aan deze docu is dat het zowel devote fans kan boeien -dankzij dat nooit eerder vertoond beeldmateriaal- als mensen die wel eens wat meer te weten willen komen over dit fenomeen. Zappa is immers een ronkende naam in de mondiale muziekgeschiedenis, maar door het ontbreken van ‘hitmateriaal’ bereikte hij nooit een groot publiek. In ‘Zappa’ wordt uitgelegd hoe dat komt en hoe de besnorde gitarist-componist er desondanks in slaagde een grote invloed uit te oefenen op de wereld die hem omringde. Na de val van de Berlijnse Muur werd hij zelfs door heel wat bevrijdde Oostblokkers gezien als een volksheld. Tegelijkertijd schuwen de documentairemakers niet om ook de mindere kantjes te belichten van hun protagonist, zoals zijn egocentrische en monomane karakter.

‘Zappa’ is te bekijken vanaf 22u55 op Canvas, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!Vrijdag: ‘Liar Liar’

Na ‘Ace Ventura: Pet Detective’, ‘Dumb & Dumber’ en ‘Ace Ventura 2: When Nature Calls’ was de Hollywoodster van Jim Carrey midden jaren negentig als een komeet richting hemel gekatapulteerd. Met ‘Liar Liar’ -opnieuw een samenwerking met Tom Shadyac, die de eerste Ace Ventura-film regisseerde- bestendigde Carrey die status als populairste en grappigste komische acteur van dat moment. Het is pas (kort) daarna dat hij dankzij serieuzere rollen in ‘The Truman Show’ en ‘Man on the moon’ ook door de filmcritici als volwaardig en veelzijdig acteur werd geprezen. Wat niet wegneemt dat het ook nu, meer dan twintig jaar na release, nog steeds lachen geblazen blijft met de comedyfilms waarin Carrey zijn expressieve humor botviert. Al zeker wanneer dat samengaat met een premisse die heel wat gênante situaties belooft. In ‘Liar Liar’ speelt Carrey de rol van Fletcher Reede, een succesvolle advocaat maar onbetrouwbare vriend/partner/vader. Tot hij plots niet meer in staat is te liegen door een verjaardagswens van zijn zoontje. Te pas, maar vooral te onpas, komt Fletcher met waarheden aandraven…

‘Liar Liar’ is te bekijken vanaf 20u35 op VTM 4, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!Films

Bekijk alles
Top