KAA Gent heeft dit seizoen nog maar twee keer kunnen winnen. Hierdoor doet de ploeg van Hein Vanhaezebrouck het bijna even slecht als vorig seizoen en dat was hun slechtste jaargang sinds lang. Komende donderdag kunnen de Buffalo’s eenzelfde soort rampscenario vermijden door te winnen tegen Anderlecht. Maar zal het hen ook lukken, of is de jacht op de Buffalo’s opnieuw geopend?

 

Eind augustus leek er geen vuiltje aan de lucht in de Ghelamco Arena. KAA Gent had net 'de Slag om Vlaanderen' gewonnen door Club Brugge met 6-1 te verslaan en leek op weg om een topseizoen te draaien. Trainer Hein Vanhaezebrouck schreeuwde zelfs van de daken dat de Gentse supporters te kritisch waren. Maar toen kwam Charleroi op bezoek en werd Vanhaezebrouck met de voetjes op de grond gezet (2-3). Ook de week nadien bleek KV Kortrijk de betere ploeg te zijn (1-0). Gevolg: AA Gent heeft al drie keer verloren en bengelt na zeven speeldagen onderaan het klassement.

Slechtste start… sinds vorig jaar

In vergelijking met het rampjaar 2020 doet AA Gent het net iets beter. Het is te zeggen, één punt beter want uit zeven wedstrijden behaalde AA Gent slechts evenveel punten. In 2020 waren dat amper zes punten en toen werden er meteen twee trainers aan de deur gezet. Hein Vanhaezebrouck zit nog steeds trouw op post en lijkt dit jaar het voordeel van de twijfel te krijgen.

Is er dan helemaal geen reden tot optimisme? Toch wel, de overwinning tegen Brugge toonde aan dat AA Gent over een zeer degelijke kern beschikt, Charleroi speelde AA Gent niet van de mat en tegen Kortrijk kende de Buffalo’s dan weer flink wat pech. Bovendien mogen we ook niet vergeten dat KAA Gent meedoet met de Conference League en dat was een doelstelling van het management.

Druk schema

Ondanks de twijfelachtige start in de Jupiler Pro League, kan Gent niet blijven talmen over het puntenverlies. De Buffalo’s staan immers voor een loodzwaar programma en dat nog tot het einde van het jaar. De wedstrijden zullen elkaar snel opvolgen en de trainersstaf is dan ook druk in de weer om de spelers zowel mentaal als fysiek klaar te stomen. 

De eerste uitdaging komt er volgende donderdag al aan. Dan speelt AA Gent tegen Anderlecht en wordt het zaak om de drie punten binnen te harken. Geen makkelijke klus voor Hein, zeker als je weet dat Anderlecht net de Clasico tegen Standard heeft gewonnen en de smaak van winnen te pakken heeft gekregen. Wie aan het langste eind zal trekken, is dus nog koffiedik kijken.

Volg RSC Anderlecht - KAA Gent vanaf 20u15 (aftrap 20u45) op Eleven Pro League 1, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!