KVC Westerlo en SK Deinze namen beiden een meer dan degelijke start in de nieuwe competitie. De Kempenaars wonnen drie duels en speelden één keer gelijk terwijl de Oost-Vlamingen aan twee zeges en twee draws zitten. Beide teams verloren dus nog niet, maar kunnen elkaar straks wel de duvel aandoen in een rechtstreeks duel.
Als Westerlo vanmiddag de drie punten pakt tegen Deinze, dan bouwt het een eerste echte kloofje uit helemaal bovenaan het klassement. De Kemphanen komen met 13 op 15 dan vier punten 'los' op Waasland-Beveren al kan Lierse Kempenzonen later op de dag nog wel terug komen tot op drie punten van de Westelse gouwgenoten. Als Deinze wint, dan wipt het over Westerlo naar de leiding van het klassement.

Bij een gelijkspel blijft de afstand tussen beide teams twee punten, maar behouden ze wel allebei hun ongeslagen status. Een mooi gegeven na vijf speeldagen, al is er nog wel een weg af te leggen om het record van Beerschot te breken. De Mannekes bleven in het seizoen 2017-2018 maar liefst negen matchen ongeslagen om dan in eigen huis een pakje voor de broek te krijgen van de latere promovendus Cercle Brugge (0-3).

Deinzespits Dylan De Belder scoorde toen nog één van de goals voor Cercle Brugge. Zijn huidige aanvoerder Prychynenko was toen zijn directe tegenstander bij Beerschot.