Lommel SK en Lierse Kempenzonen sluiten zondagavond de vijfde speeldag van 1B af. Lommel moet winnen om een slechte competitiestart te vermijden terwijl Lierse Kempenzonen bij een overwinning van een bijzonder geslaagde competitiestart zouden kunnen spreken.
Maar beide teams hebben de laatste maanden nogal wat problemen met de situatie waarin ze vanavond zitten. Lommel slaagt er al sinds maart 2021 niet meer in om een thuismatch te winnen terwijl Lierse Kempenzonen al sinds november van 2020 jaagt op een nieuwe uitoverwinning.

Lommel kon op 14 maart voor het laatst de thuisfans laten juichen. Toen wonnen de Noord-Limburgers met 1-0 van KVC Westerlo; wat hen destijds terug mee in de running bracht in de strijd om de tweede plaats. Daaropvolgende nederlagen tegen Union SG (0-2) en RFC Seraing (1-3) brachten hen weer met de voetjes op de grond. Ook dit seizoen slaagde Lommel er nog niet in om de drie punten thuis te houden. Waasland-Beveren kwam met 2-3 winnen en SK Deinze ging met een 2-2 gelijkspel de bus op.

Maar ook Lierse Kempenzonen komt niet met de beste papieren aan de aftrap in het Soevereinstadion. De Pallieters wachten al sinds half november 2020 op een nieuwe uitoverwinning nadat er op 7 november nog gewonnen werd van RFC Seraing (1-3). Sinds die overwinning incasseerde Lierse Kempenzonen 10 nederlagen buitenshuis en slaagde het er ook slechts 2x in om een puntje mee te pakken. Afwachten wie vanavond de ban breekt.