Zondag gaat het WK Wielrennen van start in België. De heren zijn het eerst aan bod en zullen op de eerste dag van het WK een individuele tijdrit afwerken. In België kijkt men vooral naar Wout Van Aert en Remco Evenepoel om het eerste deel van het tweeluik te winnen, maar ook Kaser Asgreen, Filippo Ganna, Stefan Küng zijn geduchte concurrenten.

 

Vanaf zondag is er een hele week lang wielerplezier te beleven in Vlaanderen. Het wereldkampioenschap wielrennen begint dan met een individuele tijdrit bij de mannelijke elites. De dagen erna volgen de tijdritten van de beloften, de vrouwen en de junioren. Vanaf vrijdag worden ook de wegritten afgewerkt met als apotheose de wegrit bij de mannen op zondag 26 september.

Het vlakke parcours van de individuele tijdrit telt 43,3 kilometer, begint op de zeedijk van Knokke-Heist en eindigt in het centrum van Brugge. Daar zullen morgen Wout Van Aert en Remco Evenepoel de Belgische eer verdedigen. De twee Flandriens nemen het op tegen Filippo Ganna, Stefan Küng en Rohan Dennis. Ganna is huidig wereldkampioen tijdrijden en verklaarde aan de pers zijn huid zeer duur te zullen verkopen. De Zwitser Stefan Küng haalde vorig jaar brons en is de huidige Europese kampioen in het tijdrijden. Rohan Dennis werd vijfde op het WK in 2020 maar geldt toch als een te duchten concurrent.

En wat met Mathieu van der Poel? De Nederlandse kampioen werd opgenomen in de Nederlandse WK-selectie, maar heeft nog niet officieel bevestigd dat hij present zal tekenen in Knokke. Toch rekent iedereen erop dat de Nederlander daadwerkelijk aan de start zal verschijnen. Zeker als je weet dat van der Poel afgelopen week drie koersen heeft gereden en zijn rugproblemen over lijken te zijn.

Focus op Leuven

Wout van Aert en Remco Evenepoel zullen dus de Belgische driekleur verdedigen op dit WK tijdrijden. Die eerste behaalde vorig jaar in Imola nog zilver en zou gebrand moeten zijn op eerherstel. Toch is dat per se niet het geval want Wout Van Aert verklaarde aan de pers dat hij eigenlijk iets minder goed gewapend is voor de aankomende tijdrit. “Ik heb me voorbereid op de wegrit in Leuven”, klonk het. Dat blijkt ook uit Van Aerts meest recente overwinningen in de Ronde van Groot-Britannië. Daar won de renner uit Herentals vier van de acht etappes, eindigde hij als eerste en liet hij kleppers zoals Julien Alaphilippe achter zich.

Ook Remco Evenepoel verschijnt zondag aan de start. Tijdens de wegrit op 26 september zal Evenepoel in dienst rijden van Van Aert, maar komende zondag magn hij ook zijn eigen slag slaan. Evenepoel heeft er naar eigen zeggen een goed oog in. De sterke tijdrit die hij vorige week in Trento heeft afgewerkt, gaf hem naar verluidt vertrouwen en doet het beste vermoeden. 

Volg de WK-tijdrit bij de mannelijke elite op zondag 19 september vanaf op 14u00 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!