Alternatieve vervoersmiddelen in de verf voor 'Week van de Mobiliteit'

Deze week staat in de agenda van de Europese Commissie aangeduid als 'Week van de Mobiliteit', dat geldt als een oproep om te investeren in duurzame mobiliteit. Daarom zet Proximus Pickx enkele programma’s in de verf die de wagen laten staan en liever kiezen voor alternatieve vervoersmiddelen.

De tijd van ons leven

Je dagelijkse pendel van en naar het werk zal je misschien niet gauw doen met een tijdritfiets en het pure afzien in de training voor een tijdrit is misschien niet meteen iets dat we iedereen zouden aanraden, maar ‘De tijd van ons leven’ op Eén zou je toch zin moeten geven om eens op je stalen ros te springen. Presentator Otto-Jan Ham en ex-topatlete Élodie Ouédraogo geven zichzelf een half jaar de tijd om zich klaar te stomen voor het WK tijdrijden. Ze hebben een ambitieus doel: niet de laatste worden. Tegen atleten die al heel hun leven op het hoogste niveau trainen om mee te kunnen, is dat geen evidentie. De loodzware trainingen die hen opgelegd worden door experten van de KU Leuven hakken er mentaal en fysiek zwaar in, maar het afzien zou het allemaal waard moeten zijn, toch?
 
Bekijk ‘De tijd van ons leven’ op donderdag om 21u30 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Het Scheldepeloton

Nog zo’n kroniek over afzien op de fiets is ‘Het Scheldepeloton’, waarin Lieven Van Gils het verhaal vertelt van Wouter Weylandt, Iljo Keisse, Dimitri De Fauw, Kurt Hovelijnck en Bert De Backer. Die Oost-Vlaamse renners legden talloze kilometers af tussen Gent en Oudenaarde langs de Schelde om de beste te worden, en vaak moesten afzien in dienst van anderen. De reeks gaat over de hechte vriendschappen die kunnen ontstaan terwijl je samen op de fiets zit, maar net zo goed over de tragiek van het leven en immens verlies. Immers, zoals Lieven Van Gils de eerste aflevering opent: “Dit is het verhaal van vijf jongens. Vandaag zijn ze nog met drie.” Deze wielersaga laat niemand onberoerd, ook zij die nog nooit op een fiets kropen.
 
Bekijk ‘Het Scheldepeloton’ op maandag om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

The Girl on the Train

Van de fiets naar een ander middel om op het werk te geraken. ‘The Girl on the Train’ van Tate Taylor uit 2016 heeft, zoals de titel doet vermoeden, niet alleen een hoofdrol voor Emily Blunt, maar ook voor de trein. Blunt speelt de rol van de depressieve Rachel Watson, die dagelijks de trein neemt naar haar voormalige werkplaats. Daarbij passeert ze ook langs haar vorige huis, waar haar ex-man nog steeds woont. Op een dag merkt ze dat er iets aan de hand is bij de buren, en zo begint een mysterie te ontrafelen. Of hoe een dagelijkse treinreis interessanter kan zijn dan een uurtje filerijden!
 
Ontdek ‘The Girl on the Train’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Films

Bekijk alles
Top