Deze week op het NFL-menu van Eleven Sports: de explosieve aanval van de Seahawks en de Chiefs

Seizoen 2021 van de NFL kende een vliegende start op Eleven Sports en ook week 2 ziet er heel veelbelovend uit.

Week 2 van de NFL op Eleven Sports staat in het teken van de aanval

Na het duel tussen Washington en de New York Giants vrijdag beginnen we nu al te watertanden als we denken aan de match tussen de Seahawks en de Titans zondagavond en de confrontatie tussen de Ravens en de Chiefs tijdens de nacht van zondag op maandag.Hoe de NFL volgen? Ontdek het sportaanbod van Proximus Pickx!

Washington Football Team – New York Giants: vrijdag 17 september om 2u20 op Eleven Sports 12

Ryan Fitzpatrick (foto), die ook wel Fitzmagic wordt genoemd, had vorige week de tijd niet om een konijn uit zijn hoed te toveren om zijn team te doen winnen. Tijdens het tweede kwart tegen de Chargers vorige week liep hij een blessure aan de heup op en hij zal voor vele weken out zijn. En zelfs al zet Washington meer in op de verdediging dan op de aanval om te winnen, toch is dit een harde slag voor het team. Nu is het aan Taylor Heinicke om de aanval te sturen.

Piepkleine Giants tijdens de openingsdag

De Giants werden met 7-27 verslagen door Denver (een team dat nochtans niet als een van de sterkhouders van het seizoen wordt gezien). Vorige zondag was de prestatie van de Giants ronduit verontrustend. De verdediging was flauw maar de aanval was nog veel erger. Tijdens zijn 28ste NFL-match verloor Daniel Jones voor de 40ste keer de bal, waaronder 18 fumbles. Als hij op dat ritme verder doet, moet de quarterback van de Giants zich zorgen maken over de rest van zijn carrière in de NFL. We zijn niet zeker of de confrontantie met de beruchte defensie van Washington hem aan zelfvertrouwen zal doen winnen.
Onze pronostiek: overwinning voor Washington

Seattle Seahawks - Tennessee Titans: zondag 19 september om 22u25 op Eleven Sports 2

Er zijn altijd een aantal zekerheden in ons leven tijdens de maand september: terug naar school, het begin van de herfst en de niet te stoppen aanval van de Seahawks. Zowel in de lucht als op de grond heeft Seattle het vorige week heel erg moeilijk gemaakt voor Indianapolis. Russell Wilson stond in vuur en vlam (18/23, 254 yards, 4 TD) en de dreiging kwam zowel van DK Metcalf, Tyler Lockett als Cris Carson. De Seahawks toonden ook in de verdediging discipline en bevestigden hun kandidatuur voor de play-offs in de NFC West die nochtans enorm competitief is.

Het rijkelijke menu van de Titans

De Tennessee Titans mochten vorig weekend al proeven van de explosieve aanvallen van de NFC West en beten met 13-38 in het stof tegen de Cardinals. Ryan Tannehill, de quarterback van de Titans, kan ons ook vertellen over hun verdediging na de 6 sacks die hij meemaakte. Zelfs de niet te stoppen Derrick Henry werd bedwongen (17 runs voor slechts 58 yards). De Titans staan voor een moeilijk begin van het seizoen nadat ze een beetje op adem zullen kunnen komen (met alle reserves van wat dat wil zeggen in de NFL) met opeenvolgende confrontaties tegen de Colts, de Jets en de Jaguars.
Onze pronostiek: overwinning voor Seattle

Baltimore Ravens - Kansas City Chiefs: maandag 20 september om 2u20

De wedstrijd tussen de Chiefs en de Browns die je vorige zondag kon zien, was een schoolvoorbeeld van de sterktes van Kansas City. Zelfs als het moeilijker gaat, kunnen de Chiefs rekenen op hun geniale aanvallers. Toen de score 29-20 in het voordeel van de Browns stond aan het begin van het derde kwart, zetten de fenomenale pass van Patrick Mahomes en de snelheid van Tyreek Hill (goed geholpen door de onoplettendheid van zijn verdediger) de Chiefs weer op de kaart. Het team van Kansas City zal het opnieuw tegen een van de outsiders van de Conference AFC opnemen als ze oog in oog komen te staan met de Ravens.

De Ravens zetten hun AFC West-toer verder

Nadat ze bijna de hele wedstrijd tegen de Raiders aan de leiding stonden, moesten de Ravens tijdens de verlengingen het onderspit delven. Met twee fumbles, waarvan een op het einde van de match, heeft Lamar Jackson nog maar eens getoond dat hij naast geniale zetten ook grote fouten kan maken. En als het gaat over (door)starten, is Kansas City niet echt ideaal. Het duel tussen Patrick Mahomes (MVP in 2018) en Lamar Jackson (MVP in 2019) belooft in elk geval een spektakel te worden.
Onze pronostiek: overwinning voor Kansas City

Sport

Bekijk alles
Top