Deinze en Moeskroen vlot naar volgende ronde Croky Cup

Sport | SK Deinze en Excel Moeskroen hebben zich dinsdagavond zonder al te veel problemen geplaatst voor de 1/16 finales van de Beker van België. Deinze nam de maat van tweedenationaler Lyra-Lierse en Moeskroen tankte toch wel wat vertrouwen tegen derdenationaler KVK Wellen.

Dylan De Belder zette SK Deinze op de goede weg tegen Lyra-Lierse. De aanvaller scoorde op het kwartier de openingsgoal op aangeven van Challouk en tien minuten later verdubbelde hij de voorsprong na een voorzet van El Banouhi. Even voor het rustsignaal scoorde Vets dan ook nog eens een owngoal, waardoor de tweede helft eigenlijk overbodig werd. Deinze speelde de match makkelijk uit en dikte de score nog verder aan via Prychynenko en Mertens (0-5).

Ook Moeskroen drukte 50 minuten door om een voldoende grote voorsprong bijeen te voetballen en dan wat gas terug te nemen. Ribeiro en Chevalier (penalty) zorgden nog voor het halfuur voor een 2-0 tussenstand en Gueye deed in de 49e minuut de match helemaal op slot. Wellen kon op het uur de eer nog redden via een penaltygoal van Versteeven, maar verder kwamen de Limburgers niet meer.

SK Deinze en Excel Moeskroen scharen zich bij Lierse K., KVC Westerlo en RWDM bij de laatste 32 van de Croky Cup. Waasland-Beveren en Excelsior Virton werden uitgeschakeld, Lommel SK komt woensdagavond nog in actie op het veld van Diegem Sport.