Excel Moeskroen maakte eerder deze week het vertrek van José Jeunechamps bekend. De assistent-coach vertrok in onderling overleg nadat zijn visie niet langer overeen kwam met die van de rest van de technische staf.
Enkele dagen na zijn vertrek vertelde Jeunechamps zijn deel van het verhaal bij het Waalse medium Notélé. Daarin liet hij geen spaander heel van Enzo Scifo zonder ook effectief de naam van de T1 van Moeskroen te noemen.

"Ik ben misschien wat te veel op de voorgrond getreden tijdens de afgelopen wedstrijden", erkent Jeunechamps. "Maar ik deed misschien die dingen omdat anderen ze niet deden. Ik zie mezelf niet bij aan een match beginnen zonder dat ik de tegenstanders eerst vooraf heb geanalyseerd en zonder dat ik in functie van die match ook bepaalde trainingsvormen heb ingeoefend."

Dat standpunt herhaalde Jeunechamps ook afgelopen weekend, toen hij na een training - samen met Enzo Scifo - op het kantoor van Mpo Mpenza werd geroepen. "Er werden wel wat verwijten over en weer geslingerd en al snel werd duidelijk dat we het niet eens zouden geraken. Het was dan ook onmogelijk om nog verder samen te werken", besluit Jeunechamps.

Zoeken naar oplossingen

Moeskroen staat na vier speeldagen troosteloos laatste met nul punten. Scifo gebruikte met voorsprong al wel het meeste aantal spelers dit seizoen. De voormalige Rode Duivel stelde in 360 minuten al 25 verschillende spelers op. Geen enkele andere 1B-coach komt nog maar in de buurt.