Red Flames kijken Albanië in de ogen op de weg naar het WK

Red Flames | De Red Flames, het Belgische damesvoetbalteam, zijn begonnen aan de kwalificaties voor het WK. Na een reis naar Polen verwelkomen ze Albanië op dinsdag 21 september. Met maar één doel: de 3 punten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ons nationale damesvoetbalteam heeft het WK nog nooit gehaald. Een paar jaar geleden mochten ze wel meedingen naar de Europese titel, maar nu mikken ze hoger. De kwalificatiecampagne voor het WK is begonnen. Voor hun eerste wedstrijd reisden onze voetbalvrouwen naar Polen en nu zullen ze Albanië ontvangen.
 
In dit duel is België uiteraard de grote favoriet. Ons land staat op de 19de plaats op de FIFA-ranglijst, terwijl Albanië slechts 75ste is. Elke andere uitkomst dan een overwinning zou worden gezien als een verschrikkelijke mislukking.
 
Een erg haalbare groep
 
België speelt in Groep F, samen met Noorwegen, Polen, Armenië, Albanië en Kosovo. Het is niet verwonderlijk dat Noorwegen de grote favoriet van deze groep is, waar ze zonder al te veel moeite eerste zouden moeten eindigen. België kan mikken op de tweede plaats, die een plaats in de play-offs zou garanderen.
 
De andere tegenstander om op te letten is Polen. De openingsmatch van vrijdag is gestrand op gelijkspel met 1-1. Geen slecht resultaat, aangezien de Flames van een achterstand moesten terugkeren nadat de Polen de score openden. Winst was uiteraard nog beter geweest, maar een gelijkspel om de kwalificaties te openen is een goed begin. Nu is het aan de voetbaldames om het goede elan verder te zetten tegen Albanië.
 
Tessa Wullaert nog steeds als vaandeldrager
 
Deze generatie Flames kan nog steeds rekenen op de ervaring van tal van spelers zoals Janice Cayman, Tine De Caigny of Julie Biesmans. Maar het is Tessa Wullaert die de kopvrouw van dit team blijft, zowel technisch als mentaal. De Anderlecht-speelster belichaamt echt de ziel van onze nationale ploeg en probeert haar ploegmaats naar een hoger niveau te tillen.
 
De nationale ploeg wordt nog steeds gecoacht door Ives Serneels, al 10 jaar aan het hoofd van het Flames-project.

Volg de kwalificatieinterland voor het WK 2023 tussen België en Albanië op dinsdag 21 september vanaf 20u10 live op Play 6.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top