NAVI kroont zich tot kampioen van ESL Pro League XIV na thriller tegen Team Vitality

Door Proximus

Deel dit nieuws

De ESL Pro League kende afgelopen zondag zijn hoogtepunt met de grote finale tussen Natus Vincere en Team Vitality. De match mondde uit in een thriller van vijf maps. Hieronder vind je een korte samenvatting van het toernooi!

NAVI was de grote favoriet van dit toernooi. Die reputatie maakte de organisatie ook waar. Het team van Oleksandr “s1mple” Kostyliev kreeg met ENCE een vrij makkelijke kwartfinale voorgeschoteld. De halve finale tegen titelverdediger Heroic werd een een dubbeltje op zijn kant, maar de Oekraïense sterspeler leidde zijn troepen naar een nipte 2-1 overwinning.

De aanwezigheid van Team Vitality in de finale was daarentegen wel een verrassing. De Fransen hadden geen geluk met de loting. Ze moesten langs een sterk OG, dat in de groepsfase geen enkele match verloor, en Gambit, finalist van de vorige ESL Pro League en nummer twee van de wereld. Maar een ontketende ZywOo domineerde beide partijen, waardoor ze in de finale mochten strijden om de hoofdprijs van 195 000 dollar.

Een hoog gespannen finale

Ondanks een goede prestatie van Shox trok NAVI aan het langste eind op Dust2. Team Vitality reageerde meteen met een dominante prestatie op Inferno, onder leiding van een sterke ZywOo. Op Nuke werden de rollen opnieuw omgedraaid: de nummer één van de wereld kwam 2-1 voor na een bijna perfect T-side. Maar op Overpass gaven s1mple & co. hun voorsprong opnieuw uit handen. Mirage moest voor de beslissing zorgen.

En wat een gevecht werd Mirage. Terwijl de vorige maps nogal eenzijdig waren, zorgde Mirage voor een echt duel. De laatste 10 rondes waren stuk voor stuk nagelbijters waarin niemand de bovenhand kon nemen. Maar onder leiding van IGL Kirill “Boombl4” Mikhailov vermeed NAVI overtime en legde zijn team de 3-2 eindstand vast.

NAVI volgt zo Heroic op als kampioen van de ESL Pro League. De organisatie verdient $195 000 en een rechtstreeks ticket voor de BLAST Premier World Final 2021 in december. Daarnaast voegt de organisatie zich bij Astralis en Team Liquid als winnaar van de Intel Grand Slam, goed voor een cash prize van maar liefst één miljoen dollar!

Op het volgende grote toernooi moeten we niet lang wachten: Zowel BLAST Premier Groups als IEM Fall Europe gaan deze maand van start. Check zeker Pickx Esports voor de laatste nieuwtjes over die toernooien!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top