Club Brugge ook tegenover PSG in Youth League

Voetbal | Terwijl Club Brugge woensdag om 21u tegen PSG aan zijn Europese campagne begint, is ook het U19-team van Club Brugge op het Europese toneel actief. In de Youth League speelt ook jong Blauw-Zwart tegen dé club uit Parijs om 15u.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Youth League, die gebaseerd is op de Champions League-poules van het eerste elftal, biedt jongeren de kans om enkele fantastische Europese middagen mee te maken. Club Brugge is ingedeeld in een groep met PSG, RB Leipzig en Manchester City, waardoor de U19's in de Youth League dezelfde tegenstanders hebben.
 
Ze werken ook dezelfde kalender af en dus ontvangen de U19 van Club op 15 september hun leeftijdsgenoten van Paris Saint-Germain. Hun wedstrijd vindt evenwel plaats om 15u en wordt gespeeld in Roeselare, op Schiervelde dat The NEST is geworden, het jeugdcomplex van Club sinds de teloorgang van KSV Roeselare.
 
Beter doen dan in 2019-2020
 
Hoewel Club normaal gezien zou hebben deelgenomen aan de editie 2021-22 van de Youth League, in een iets ander format, besliste de covidpandemie er anders over. Het door de UEFA opgestelde plan om toch in een competitie te spelen werd niet gerealiseerd en uiteindelijk werden er helemaal geen wedstrijden gespeeld.
 
We moeten dus teruggaan naar het seizoen 2019-2020 om Club Brugge in de Youth League terug te vinden. Ook toen was de groep identiek aan die van het eerste elftal, met Real Madrid, PSG (opnieuw, ja) en Galatasaray. De Brugse jongeren deden het beter dan die van het A-elftal en eindigden tweede in hun groep, achter Madrid, door PSG tweemaal te verslaan (2-0, 0-4). Nadien is in de Youth League het format echter iets anders. Zo moest Club een play-off spelen om zich voor de laatste 16 te plaatsen. Stade Rennais schakelde de Belgen evenwel uit.
 
Ontdekken van jong talent
 
Aangezien de competitie voorbehouden is voor U19-teams, is het een gelegenheid om jonge spelers te ontdekken die met de Europese elite kunnen wedijveren. Tijdens de laatste deelname van Club aan de Youth League hebben we bijvoorbeeld Ignace Van der Brempt, die nu af en toe bij het eerste elftal speelt, en Youssouph Badji kunnen ontdekken.
 
Zal de ervaring die Club NXT opdoet de jonge Brugse spelers helpen om zich nog sneller te ontwikkelen en door te breken? We zullen het snel weten!
 
Volg de wedstrijden van Club Brugge U19 in de UEFA Youth League, te beginnen met de match tegen PSG om 15u, het hele seizoen op de Pickx+ Sports-kanalen, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top