Het raceweekend is opnieuw goed gevuld

Met de DTM, de MotoGP en de Michelin Le Mans Cup in eigen land, hebben liefhebbers van motorsport weer heel wat om naar uit te kijken dit weekend.

DTM: spanning in Assen

De zesde manche van het wereldkampioenschap DTM zou dit jaar alles op zijn kop kunnen zetten. In Oostenrijk heeft Liam Lawson met zijn Ferrari 488 GT3 beide races op de Red Bull Ring op zijn naam geschreven. Kelvin Van Der Linde, met voorsprong de klassementsleider, heeft daar dan weer volledig de afspraak gemist. Lawson staat nog op 12 punten van de leider, Maximilian Götz heeft 16 punten achterstand. Dit weekend gaat het wereldkampioenschap verder in Assen, waar alles nog mogelijk is. De race zou een keerpunt kunnen zijn voor het klassement, met nog twee manches te gaan in oktober.
 
De Nederlandse tak van het wereldkampioenschap DTM is te volgen op Eleven Sports 3. Op zaterdag 18 september om 10u15 worden de kwalificaties gereden vanaf 10u15 en de eerste race om 13u30. Op zondag 19 september volgen de kwalificaties om 10u en de tweede race om 13u30.

MotoGP in San Marino

Het seizoen loopt op zijn laatste benen. Dit weekend wordt de 14de van de 18 manches gereden in San Marino. Fransman Fabio Quartararo staat nog steeds rotsvast op de eerste plaats in het klassement en zou dit weekend wel eens een definitieve gooi kunnen doen naar de titel. Remy Gardner wist enkele weken geleden dan weer een gat te slaan en in de Moto2 komt de eindoverwinning steeds dichterbij voor de Australiër. In de Moto3 wordt het nog spannend. Pedro Acosta heeft een kleine voorsprong op Sergio Garcia, maar er zijn nog geen zekerheden.
 
De warm-up, de kwalificaties en de races in San Marino zijn op zondag 19 september live te volgen op Eurosport 1 vanaf 8u15.

Afspraak met de geschiedenis in de Bol d’Or

Het wereldkampioenschap endurance begint aan het derde en voorlaatste deel van het seizoen met een legendarische beproeving: de Bol d’Or, ofwel de 24 uren op het circuit van Castellet. Na twee spectaculaire races in Le Mans en Estoril, ligt het klassement van het wereldkampioenschap nog wagenwijd open. Vier teams staan op amper 11 punten van elkaar. Onder hen het team Yoshimura Sert Motul, met Xavier Simeon, de winnaar van de 24 uren van Le Mans van afgelopen Juni. De kaarten liggen goed voor onze landgenoot en zijn ploeg, de Franse circuits lijken hen zeker te liggen.
 
De race wordt gereden vanaf zaterdag 18 september om 15u en is te volgen op Eurosport 2.

Michelin Le Mans Cup strijkt neer in Spa

De voorlaatste manche van de Michelin Le Mans Cup vindt komend weekend plaats op het circuit van Spa-Francorchamps. 29 wagens staan klaar aan de meet: 26 LMP3 en drie GT3-wagens, onderverdeeld in 21 ploegen, met 58 piloten van 19 nationaliteiten. In de categorie LMP3 tellen Colin Noble en Tony Wells 63 punten, 9 meer dan Alexander Mattschull en Nicolas Varrone. In de GT3 verzamelde Nicolas Leutwiler een comfortabele voorsprong van 15 punten op zijn ploeggenoot Julien Andlauer. Op het mooie Belgische circuit valt dit weekend alles te winnen of te verliezen.
 
De race is op zondag 19 september te volgen op Motorvision TV vanaf 13u15.

Sport

Bekijk alles
Top