Psycho 44, SLIFT,... Deze headliners zakken af naar het Backyard Festival!

Neen, het Backyard Festival gaat dit jaar niet door in jouw achtertuin! De organisatoren hebben na een jaar lang pauze, ervoor gekozen om op 11 september aan de Kleine Boerderij in Merksplas de vierde editie te laten doorgaan. Daar komen ook enkele interessante artiesten op af! 

 

SLIFT

Deze Zuid-Franse heavymetalband uit Toulouse heeft sinds haar album ‘La Planète inexplorée’ uit 2018 een trouwe fanbase opgebouwd in heel Europa. Dat deed het door fuzzy space-rockmuziek te brengen van de bovenste plank waar zelfs de meest die-hard metalfan op kon wegdromen. In 2020 bracht SLIFT een nieuwe plaat uit genaamd ‘Ummon’ en opnieuw trokken de Fransmannen alle psychedelische registers open. De plaat werd lovend onthaald waardoor de boekingen vlotjes binnen liepen. Een van die boekingen werd gedaan door de organisatie van Backyard Festival waar de Zuid-Franse metalband headliner is en alle rockfans in vervoering zal trachten te brengen.

 

Psycho 44

Fans moesten er bijna zeven jaar op wachten, maar in 2020 bracht de Kempense band Psycho 44 eindelijk hun nieuwe en langverwachte album uit. Het nieuwe ‘Unreality’ moest het muzikale project van Gaelian Lahaye, Jonas Vermeulen, Pieter-Jan Janssen en Niels Meukens nieuw leven inblazen. Dat is volgens de Belgische muziekwebsite ‘Dansende Beren’ alvast gelukt. Het nieuwe album klinkt volgens hen ‘fris en volwassen’. Psycho 44 gaf synthesizers naar verluidt een prominentere rol en koos voor een trager tempo. Dat allemaal zonder hun kenmerkende sound te verliezen. 

De pandemie en bijbehorende lockdown gooide roet in het eten in de promotie van ‘Unreality’. Gelukkig is die helse tijd bijna achter de rug en kunnen de vele fans van Psycho 44 op 11 september afzakken naar Merksplas om hun geliefde electroband opnieuw in de armen te sluiten en hun nieuwe muziek live te beleven.

 

The Guru Guru

Wat ons betreft verdiende de noiserockband ‘The Guru Guru’ het in 2020 al om door te breken met hun plaat ‘Point Fingers’. Daar stak het coronavirus echter een stokje voor waardoor de Hasseltse band nog een jaartje in Limburg konden rijpen. Dat deden ze door aan een EP te werken met de naam ‘It’s a (Doggy Dog) World’. Op deze EP staan vier nummers die experimenteler en dreigender aanvoelen dan voorheen. Het muzikale kunststukje toont dan ook hoezeer de band is geëvolueerd op een jaar en dat ondanks een pandemie. The Guru Guru heeft tal van steengoede nummers zijn het repertoire en die zullen ze allemaal brengen bij hun weerzien met het grote publiek, te beginnen op Backyard Festival.
Heb je zin om al deze straffe bands live te bezichtigen? Klik dan hier voor meer informatie over de tickets en locatie!

Muziek

Bekijk alles
Top