Wie is Harvey Elliott, de nieuwe pupil van Liverpool?

Premier League | Twee basisplaatsen in de voorbije twee Premier League-matchen tegen Burnley en Chelsea. Op zijn achttiende lijkt de sky nu al the limit te zijn voor Liverpool-speler Harvey Elliot, die wordt gezien als the next big thing in Engeland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wanneer op 21 augustus Liverpool in eigen huis Burnley ontving, moest iedereen twee keer kijken naar het wedstrijdblad. De 18-jarige Harvey Elliott kreeg van coach Jürgen Klopp een basisplaats in het sterrenensemble van Liverpool. Het was een primeur voor Elliott, die zijn eerste basisplaats in de Premier League mocht vieren.

Elliot, van vorming een vleugelspeler, werd in het middenveld geposteerd met Naby Keïta en Jordan Henderson. Hoewel de positie ietwat ongebruikelijk was, leek hij goed te aarden in het centrum van het middenveld. Elliott viel op door zijn technische kwaliteiten en vista. “Onze Harvey is beter dan Jack Grealish”, zei een Liverpool-fan op Twitter. De jonge Brit werd omwille van zijn goede match tegen Burnley beloond met een nieuwe basisplaats tegen Chelsea een week later. Hoewel de lat hier toch hoger lag in dit topduel, bleef Elliott andermaal opvallen door zijn kalmte aan de bal en maturiteit.

Jongste debutant

Eén man is alleszins niet verbaasd door de prestaties van Elliott. Jürgen Klopp liet weten in de wolken te zijn met de manier waarop zijn jong veulen zich snel wist aan te passen aan het hoge niveau. “Hij is een ongelooflijk talent en maakte in de voorbereiding een heuse stap voorwaarts", aldus Klopp. Elliott lijkt dan ook klaar voor het grote werk, nadat hij vorig seizoen aan Blackburn werd uitgeleend.

Ondanks zijn nog jonge leeftijd, timmert Elliott al langer aan zijn weg in het profvoetbal. Zo debuteerde hij in mei 2019 voor de A-kern van Fulham, waar hij gevormd werd. Hij werd met 16 jaar en 30 dagen de jongste debutant in de Premier League. Elliott kreeg nadien aanbiedingen van onder meer Real Madrid, maar de jonge Brit koos ervoor om met Liverpool in eigen land te blijven.

Multifunctioneel

Elliott heeft op korte tijd reeds bewezen een veelzijdige voetballer te zijn. “Hij kan op verschillende posities spelen”, beaamde coach Klopp. “In de voorbereiding wilden we eens kijken om hem een diepere rol te geven in het centrale middenveld. Zo kon hij meer de bal voelen dan wanneer hij vastgekleefd zit op de flank. En ik moet zeggen, ik hou van zijn attitude en werkijver”, aldus Klopp.

Vorig seizoen zette Elliott een eerste stap vooruit bij Blackburn, een ploeg in de Championship. Daar wist hij in 42 matchen 7 goals te scoren en 11 assists af te leveren. Dit seizoen krijgt hij bij de Reds dé kans om zijn carrière volledig te lanceren. Zo kan Elliot mogelijk komende woensdag aantreden tegen AC Milan in de Champions League. Als eerste Europese match kan dat alvast tellen.

Maakt Elliott ook weldra zijn debuut op het Europese kampioenenbal? Je kan alle Champions League-actie volgen via de Pickx+ Sports-kanalen, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top