Enkele dagen nadat verscheen dat het jaarlijkse evenement van China naar Europa zou verhuizen, melden meerdere bronnen dat de Worlds 2021 zullen plaatsvinden in IJsland. Die locatie zou gekozen zijn door het succes van de Mid-Season Invitational, afgelopen mei.

Het is blijkbaar slechts een kwestie van tijd voor Riot Games het nieuws zal bevestigen. Nadat onlangs aangekondigd werd dat de 2021 League of Legends Worlds niet in China, maar wel in Europa zou plaatsvinden, begonnen meer specifieke geruchten over het gastland de ronde te doen. De Californische studio zou IJsland gekozen hebben als gastheer van het belangrijke League of Legends-toernooi.

Het evenement zal doorgaan in de Laugardalshöll Indoor Sporting Arena, waar ook de Mid-Season Invitational en de Valorant Masters van Reykjavik plaatsvonden. Hoewel sommigen dachten dat de Worlds in meerdere Europese steden gehouden zou worden, lijkt het erop dat de hele competitie op dezelfde locatie zal doorgaan. Die beslissing werd genomen zodat alle spelers zonder problemen van en naar de locatie kunnen reizen.

Zoals bij de vorige edities, zal het toernooi onderverdeeld worden in vijf etappes. De play-ins gaan door van 5 tot 9 oktober, en de groepsfase van 11 tot 18 oktober. De eindronde gaat van start met de kwartfinales van 22 tot 25 oktober, de halve finales worden gespeeld op 30 en 31 oktober. De competitie eindigt uiteraard met de grote finale op 6 november.

Zoals we al konden verwachten, zullen toeschouwers niet toegelaten zijn in de arena. Een zware klap voor de, fans die al twee jaar wachten om hun favoriete spelers live aan te moedigen.