Club Brugge begint tegen PSG aan zijn mission impossible om Europees te overwinteren

Sport | De Champions League-campagne voor het seizoen 2021-2022 is op gang geschoten. Op woensdag 15 september begint ook Club Brugge aan zijn queeste in het kampioenenbal. Blauw-zwart opent meteen stevig met een thuisduel tegen Paris Saint-Germain.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Flashback naar een drietal weken terug. Tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League vielen nagenoeg alle monden open bij Club Brugge. Blauw-zwart belandde namelijk in Groep A, meteen de Groep des Doods. De tegenstanders van Club Brugge in deze editie van de Champions League zijn namelijk PSG, Manchester City en RB Leipzig. Club Brugge had vooraf de ambitie uitgesproken om Europees te overwinteren, maar dat wordt alles behalve een sinecure.

Het gaat dit najaar dus sterren spotten worden in Jan Breydel. Te beginnen met Lionel Messi, Neymar en co van PSG. De steenrijke Franse club, misschien we het meest besproken team van de voorbije zomer, is namelijk de eerste ploeg die Club Brugge mag bekampen. Kan de Brugse defensie straks het trio Messi – Neymar en Mbappé afhouden in Jan Breydel? Indien Messi speelt, wordt het zijn eerste Europese duel in het shirt van PSG. Nog straffer: het wordt zelfs de eerste match ooit van de Argentijn op Belgische bodem.

Debuut voor Tiraspol

Naast de Belgen bij Club Brugge moeten er nog een aantal landgenoten voor het eerst aan de bak in deze editie van de Champions League. Om 18u35 mogen Besiktas en Borussia Dortmund al beginnen aan hun duel in Groep C. Hierdoor krijgen we een partij tussen Michy Batshuayi en het Dortmund-trio Thomas Meunier – Axel Witsel en Thorgan Hazard. Voor Batshuayi wordt het sowieso een speciale partij. In 2018 droeg hij een half jaar op uitleenbasis het shirt van Dortmund.

Op hetzelfde tijdstip start in Groep D overigens ook het duel tussen Sheriff Tiraspol en Shakhtar Donetsk. Voor Tiraspol, met ex-KV Mechelen-speler Dimitrios Kolovos in de rangen, wordt het nu al genieten. Het is namelijk voor het eerst dat een Moldavische club zich wist te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.

Terugkerend Milan

In dezelfde groep als Club Brugge krijgt Manchester City het Duitse RB Leipzig over de vloer. Of we bij City Kevin De Bruyne mogen verwachten, valt af te wachten. De Bruyne was er alleszins niet bij tijdens de interlandbreak vanwege een enkelblessure, maar zou intussen de trainingen hervat hebben.

In Groep B trekt Milan richting Liverpool, een duel dat ons doet terugdenken aan de legendarische CL-finales van 2005 en 2007. Het wordt voor Alexis Saelemaekers, die tegen Tsjechië recent zijn eerste goal scoorde voor de Rode Duivels, meteen zijn debuut in de Champions League. Voor Milan wordt het een emotionele terugkeer naar de Champions League. De laatste keer dat de Milanezen actief waren op het Europese kampioenenbal was in het seizoen 2013-2014. In dezelfde groep ontvangt het Atlético Madrid van Yannick Carrasco het Portugese FC Porto.

Tot slot is er ook de kraker tussen Inter en Real Madrid. Beide ploegen keken elkaar ook vorig seizoen in de ogen. Real Madrid won de beide onderlinge duels. Real-Belgen Eden Hazard en Thibaut Courtois moeten op de openingsspeeldag naar het Giuseppe Meazza-stadion trekken.

Mis niks van de Champions League dankzij de kanalen van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Wil je graag je Champions League-beleving nog een extra dimensie geven? Speel dan mee met de Champions League-editie van de Pickx Prono. Meer info vind je hier.


Het CL-programma van speeldag 1 op woensdag 15 september

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top