Dayot Upamecano, de nieuwe leider in de defensieve lijn van Duits landskampioen Bayern München

Bundesliga | Sinds RB Leipzig in de Bundesliga vertoeft, probeert het team jaar na jaar zich als grootste titelconcurrent op te werpen tegenover Bayern München. Toch werd de Oost-Duitse ploeg in de zomer gekortwiekt. Coach Julian Nagelsmann en centrale verdediger Dayot Upamecano werden namelijk door Bayern weggeplukt bij Leipzig.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dayot Upamecano is amper 22 jaar oud, maar speelde zich de voorbije jaren al meermaals in de kijker. Toen Red Bull Salzburg in 2015 aanklopte bij de jeugdwerking van het Franse Valenciennes was het duidelijk dat de Oostenrijkers enorm geloofden in het potentieel van de Franse verdediger. Na amper twee seizoenen en 23 wedstrijden werd Upamecano in 2017 doorgesluisd naar die andere Red Bull-ploeg RB Leipzig.

Ook in de Duitse Bundesliga zou Upamecano naam maken voor zichzelf. De solide centrale verdediger valt op door zijn grote gestalte te koppelen aan snelheid. Daarnaast bezit hij over een scherpe tackle en accurate passing, wat hem een moderne en complete verdediger maakt. In Frankrijk wordt Upamecano soms vergeleken met Marcel Desailly, die in zijn actieve periode ‘De Rots’ werd genoemd.

Nieuwe leider

De prestaties van Upamecano werden door veel Europese topclubs op de voet gevolgd. Zijn volgende halte werd dus Bayern München, waar ze naarstig zochten naar een centrale verdediger. De Rekordmeister verloor namelijk zowel David Alaba (gratis getransfereerd naar Real Madrid), als Jerôme Boateng (contract afgelopen en niet verlengd).

Bayern speelde eerder dit jaar in op het vertrek van de twee, want reeds in februari werd de transfer van Upamecano aangekondigd. Bayern legde 42 miljoen euro neer, waardoor de Beierse club tegemoet kwam aan de ontsnappingsclausule in het contract van Upamecano.

De Fransman moet de nieuwe leider worden in de defensieve lijn van Bayern. Daar heeft de clubleiding, waaronder sportief directeur Hasan Salihamidzic, alle vertrouwen in. “Toen Upamecano zijn handtekening zette onder zijn contract, stond hij recht en hield hij daarna een korte toespraak om uit te drukken hoe tevreden hij was met de deal. Deze attitude verwachten we ook van hem binnen het team. Hij zal vocaal genoeg zijn om instructies te geven aan onze defensie. We zijn er van overtuigd dat Dayot in de komende jaren een zeer belangrijke bouwsteen zal zijn bij Bayern.”

Speelfit?

Bayern begon intussen met een 7 op 9 aan de competitie. Het openingsduel tegen Borussia Mönchengladbach eindigde op een 1-1-gelijkspel, nadien volgden zeges tegen Keulen (3-2) en Hertha Berlijn (5-0). Tussendoor werd Dortmund geklopt met 3-1 in de Duitse Supercup. Upamecano verscheen in al deze partijen aan de aftrap.

Maar in het laatste competitieduel tegen Hertha blesseerde Upamecano zich aan de hamstrings. Hierdoor moest de verdediger afhaken voor de interlandbreak met Frankrijk. Het is bij deze dan ook nog onduidelijk of Upamecano de clash met RB Leipzig zal halen. 

Volg de Duitse kraker tussen RB Leipzig en Bayern München zaterdag live vanaf 18u30 via kanaal 1 van Eleven Sports. De kanalen van Eleven Sports zijn beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top