Franse filmster Jean-Paul Belmondo (88) overleden

Films |

Jean-Paul Belmondo is op maandag 6 september overleden en dat op 88-jarige leeftijd. De Franse cinema is door dit overlijden één van haar meest beroemde filmsterren kwijt. Gelukkig heeft Belmondo tal van prachtige films achtergelaten waardoor we hem nooit zullen vergeten.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Belmondo’s carrière startte in 1957 toen hij in de film ‘Les copains du Dimanche’ speelde. Zijn rol in deze film werd opgemerkt door de Franse regisseur Jean-Luc Godard die de acteerprestatie van Belmondo wel kon smaken. De twee kwamen in contact met elkaar en in 1960 bood Godard Belmondo de hoofdrol aan in zijn nieuwste film ‘A bout de Souffle’ waarmee Belmondo bekend werd bij het grote publiek.

Dankzij Belmondo’s knappe looks, dandy uiterlijk en geheimzinnige levensstijl gingen de Fransen hem vergelijken met de Amerikaanse acteur James Dean. Hij werd dan ook een graag geziene gast in de Franse media en stond lang te boek als één van de chou chou's van Frankrijk.

 

Wat een carrière!

Belmondo maakte in 1961 zijn optreden in enkele Italiaanse nouvelle vague-films. Omdat hij altijd aan de zijde van mooie deernes verscheen, werd hem een flamboyante levensstijl toegeschreven waarvan elke Fransman alleen maar kon dromen. Begin en halfweg de jaren zestig, verscheen Belmondo ook in commerciële Franse films zoals ‘L’Homme de Rio’ van Philippe De Broca uit 1964. Dat traject zette zich door tot 1995, het jaar waarin hij in ‘Les Misérables’ (1995) speelde. In 2001 kreeg Belmondo een beroerte en stopte de man met acteren. In 2008 keerde hij nog een laatste keer terug naar het witte doek met ‘Un homme et son chien’. In 2017 mocht de man ten slotte een 'César d'honneur' in ontvangst nemen voor het oog van de talrijk aanwezige wereldpers.

Feestjes... en kip!

Belmondo is niet enkel bekend om zijn acteerprestaties. Het flamboyante leven van de man is een studie op zich waard. Zo is het een publiek geheim dat Belmondo regelmatig privéfeesten organiseerde voor de rich and famous in één van zijn Zuid-Franse villa’s. Op zo'n feest deed hij ook waar hij zin in had. Zo gaat er een verhaal de ronde dat Belmondo eens gebraden kip liet leveren tijdens een exlusief feestje op de Champs-Elysées. Wat er ook van zij… Proximus Pickx zal de man vooral herinneren door zijn unieke stempel die hij op de Franse cinema heeft gedrukt.

 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top