Verslikt België zich in Wit-Rusland?

Rode Duivels |

Aanstaande woensdag kunnen onze Rode Duivels een reuzenstap zetten richting het WK in Qatar. In het geval van een overwinning, zouden ze niet veel nodig hebben om daar te zijn. Maar pas op voor Wit-Rusland.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Rode Duivels kunnen volgende woensdag een reuzensprong zetten richting het WK 2022 in Qatar. Als Lukaku, De Bruyne en Hazard drie punten meegraaien vanuit Oost-Europa, is de kwalificatie immers zo goed als binnen. Maar het is opletten geblazen, de Wit-Russen zullen zich niet zomaar gewonnen geven.

Op papier lijkt de wedstrijd tegen Wit-Rusland een makkie te zijn. Het land staat pas op de 89e plaats van de FIFA-ranglijst en beschikt ook niet over de grootste voetbaltalenten ter wereld. Wit-Rusland en Estland zijn dan ook de kneusjes uit onze kwalificatiegroep.

Dat bleek ook uit de eerste wedstrijd die België tegen Wit-Rusland afwerkte en waarin het 8-0 werd. Die vernedering voor de Wit-Russen vond plaats aan Den Dreef in Leuven en het was opvallend hoe makkelijk België de buit binnen kon halen. Toch is het belangrijk om ook deze wedstrijd professioneel aan te vangen. Als België in Wit-Rusland punten laat liggen, kan het immers later nog in de problemen komen.

Nieuwe gezichten

Of die buit komende woensdag even makkelijk binnengehaald wordt, moet nog blijken. Onze spits in vorm, Romelu Lukaku, is immers geschorst en de wedstrijd wordt ook nog eens buitenshuis gespeeld. Wales, een geduchte tegenstander in onze poule, had zelfs twee strafschoppen nodig om zich voorbij de Wit-Russen te wurmen. De Belgen lijken dan wel zelfverzekerd, maar toch is het opletten geblazen.

Om de boel op scherp te houden, gaf Roberto Martinez enkele nieuwe gezichten een speelminuten. Zo trad Hans Vanaken twee keer aan en bewees hij meteen zijn waarde voor de Duivels. Ook Alexis Saelemaekers kreeg kansen en kon zelfs scoren tegen Estland. De nieuwe spelers kregen bovendien heel wat steun van de meer ervaren spelers zoals Axel Witsel, Thibaut Courtois, Eden Hazard en Romelu Lukaku.

Benteke of Batshuayi?

Die laatste zal er de volgende wedstrijd niet bij zijn. Lukaku verzamelde tijdens de afgelopen twee WK-kwalificatiewedstrijden twee gele kaarten, waardoor hij geschorst voor de wedstrijd tegen Wit-Rusland. Daardoor kijkt Martinez nu naar twee andere spitsen die al een tijdje in de schaduw van Lukaku vertoeven: Michy Batshuayi en Christian Benteke.

Zowel Batshuayi als Benteke hebben hun waarde voor de Rode Duivels al bewezen. De eerste is een vlotte doelpuntenmaker die ook aardig kan meetikken met Hazard en co, terwijl de tweede een uitstekend rustpunt kan zijn als er een aanval wordt opgezet. Wie Lukaku zal vervangen is ons nog duidelijk, maar het staat wel vast dat Roberto Martinez keuze in overvloed heeft.

Volg de wedstrijd van de Rode Duivels en Wit-Rusland (woensdag 8 september, 20u20) live op VTM, Pickx.be of of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top