Koen Casteels krijgt wellicht zijn kans bij de Rode Duivels

Rode Duivels | Thibaut Courtois speelde een zeer sterke wedstrijd tegen Tsjechië. Een tien op tien voor zijn prestatie, maar de doelman zal niet aantreden tegen Wit-Rusland. Dat is dé kans voor Koen Casteels om zich nog eens te tonen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Real Madrid rekent heel erg op Thibaut Courtois en Roberto Martinez liet eerder al verstaan dat niemand de drie interlands zal spelen. Een verre reis naar Kazan, om er tegen het nietige Wit-Rusland te spelen, past niet in de planning van de Belgische doelman én zijn club.

Topper in de Bundesliga

Enter (wellicht) Koen Casteels. De 29-jarige doelman krijgt weinig aandacht in België, maar dat is onterecht. De voormalige keeper van KRC Genk is al jaren één van de beste doelmannen in de Bundesliga en hij werd dit seizoen door Mark van Bommel als aanvoerder gekozen bij VfL Wolfsburg. "Koen is een van de beste doelmannen in de Bundesliga. Als hij niet de beste is, dan zit hij er toch heel dichtbij", zei de Nederlandse trainer onlangs.

Bij de nationale ploeg is hij echter een grote pechvogel. Er is Thibaut Courtois, maar ook Simon Mignolet. Die laatste kreeg voor deze interlandperiode rust van Martinez en daardoor mag Casteels zo goed als zeker zijn tweede basisplaats vieren tegen Wit-Rusland. De laatste keer dat hij mocht aantreden, was op 8 september 2020 in de Nations League tegen IJsland.

Geen EK

Casteels kende toen een frustrerende avond. Hij mocht na zeven jaar eindelijk zijn debuut maken als Rode Duivel. Na 10 minuten ging Birkir Bjarnason zijn kans. De IJslander trapte van ver, maar de bal ging via de voet van Jason Denayer, de lat én paal in doel: 0-1. Een doelpunt met héél veel geluk, maar Casteels moest na 55 minuten ook nog eens geblesseerd naar de kant nadat hij in een duel schade aan het gezicht opliep. Een debuut in mineur.

De pech bleef maar duren, want Martinez kon Casteels door een blessure ook niet meenemen naar het EK. Daardoor ging Matz Sels mee als derde doelman. Eerder miste hij al het WK 2014 door een blessure. De Limburger is een topdoelman en verdient die interland tegen Wit-Rusland. Martinez riep voor dit drieluik vier doelmannen op. Naast Courtois en Casteels zullen ook Kaminski en Sels de trip naar Kazan meemaken. De kans is groot dat Sels er tweede doelman zal zijn en Kaminski derde. Het is duidelijk dat de Rode Duivels in doel een ongekende luxe hebben.

Volg de wedstrijd van de Rode Duivels en Wit-Rusland (woensdag 8 september, 20u20) live op VTM, Pickx.be of of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top