Wim Lybaert ontdekt de vrolijke kant van Helmut Lotti in 'De Columbus'

Velen onder jullie zullen ongetwijfeld een reis achter de rug hebben. Misschien hebben sommigen zelfs een leuke roadtrip gedaan. Dat is ook het geval voor Helmut Lotigiers – beter bekend als Helmut Lotti - , die samen met Wim Lybaert mocht meerijden in de ‘Colombus’. Proximus Pickx kijkt alvast terug op deze eerste aflevering.

Ook dit najaar gaat Wim Lybaert erop uit met 'De Columbus' en dat voor de laatste keer. Zeven weken lang trekt Lybaert zonder plan en zonder voorbereiding de wijde wereld in. Hij laat zich leiden door het toeval en door zijn gasten. Het programma krijgt dit jaar een extra laag want Lybaert weet van tevoren niet wie er op zijn bus zal stappen.

Zijn eerste gast was Helmut Lotti. Hij moest een ‘land’ kiezen waar hij nog nooit was geweest en dat was Brazilië. Ze rijden 'op weg naar Brazilië' doorheen Frankrijk en de zanger deed enkele onthullingen.

De liefde voor Elvis en wielrennen

Het valt op tijdens de hele roadtrip: Lotti is een vat vol energie. "Ik was graag wielrenner willen worden, maar ik had er het talent niet voor. Ik kan ook niet stilzitten, ik heb beweging nodig", aldus Lotti. "Ik was ook als klein manneke al zo. Ik had heel veel energie, maar ik was sociaal niet handig. Ik had weinig vrienden en werd ook gepest", aldus een openhartige Lotti.

Hij had het ook over zijn idool Elvis. "Ik heb van hem geleerd hoe ik mij moet gedragen op het podium en hoe ik niet moet leven. Ik was al van mijn vijfde fan van Elvis en ik kreeg al snel kippenvel bij zijn muziek. Het klinkt raar, maar het was alsof ik hem kende. Of ik ooit drugs heb gebruikt? Neen, ooit wel eens een jointje, maar dat is het. Het zei me niets".

Eten, vastzitten in een gracht en veertig graden

Lybaert is ook verrast door Lotti. "Jij staat zo strak, maar wat jij kan eten. Niet normaal, jong", lacht hij. De zanger moet het de ochtend nadien wel bekopen en staat ‘mottig’ op. Hij trekt wel meteen de loopschoenen aan. "Gezond zijn vind ik het belangrijkste in mijn leven, en een goed lief hebben", lacht Lotti.

Hij zag al drie huwelijken op de klippen lopen, maar momenteel heeft hij weer een relatie. "Ik ben als een romantische dwaas altijd op zoek geweest naar een relatie. Ik denk dat dit te maken heeft met een diepgewortelde eenzaamheid uit mijn jeugd, toen dat mijn vader vertrokken is."

De twee genieten van de champagnestreek in Frankrijk, maar Lybaert pakt plots zijn bocht te scherp en daardoor staat ‘De Colombus’ vast in een gracht. De twee vragen hulp aan de lokale bevolking en ze trekken de bus uit de problemen. Tot slot stelt Lybaert vast dat ze met veertig graden een record in ‘De Columbus’ breken. 

Bekijk ‘De Columbus’ elke zondag om 19u50 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top