Opnieuw twee Belgische medailles op de Paralympische Spelen!

Sport |

Peter Genyn heeft tijdens de Paralympische Spelen in Tokio opnieuw goud gewonnen op de 100m (klasse T51). Landgenoot Roger Habsch won de bronzen medaille na de Fin Toni Piispanen.

Hopsakee! De vijftiende Belgische medaille van de Paralympische Spelen is binnen met dank aan de 44-jarige Peter Genyn. Deze para-atletieker klokte tijdens de 100 meter sprint af op 20 minuten en 03 seconden en verpulverde in één klap het Paralympische record van 21:25 dat hij in 2016 in Rio vestigde. Daar behaalde de Antwerpenaar ook het goud op de 100 en op de 400 meter.

De gouden medaille van Genyn is zijn tweede medaille op deze Paralympische Spelen. Eerder haalde de man ook het zilver op de 200 meter in de T51-klasse waarin atleten aan bod komen die een beperking hebben aan de romp van het lichaam en de ledematen. Geyn was evenwel niet tevreden over zijn tweede plaats op de 200 meter en wilde naar eigen zeggen beter presteren op de 100 meter. Hij kwam zijn belofte met verve na.

Tweede medaille voor Habsch

Ook Roger Habsch sprintte naar een medaille. De Luikenaar won zijn tweede bronzen medaille van het toernooi nadat hij dinsdag al eens het podium haalde. Habsch had 20 seconden en 76 hondersten nodig om over de eindstreep te geraken en dat was tien hondersten trager dan de Fin Piispanen die tweede werd.

Dankzij de knalprestaties van beide heren, staat de teller van het aantal Belgische medailles intussen op vijftien, waarvan vier gouden medailles. Michèle George won twee medailles in dressuur (Graad V), Laurens Devos won er ééntje in het tafeltennis (graad 9) en nu komt de plak van Peter Genyn daar nog eens bij. België behaalde ook drie zilveren medailles en acht bronzen medailles op de Paralympische Spelen en dat is een uitstkend resultaat.

Volg de Paralympische Zomerspelen van 24 augustus tot 5 september 2021 op de zenders Eurosport, of op Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay kunt u het programma tot 36 uur later bekijken wanneer u maar wilt, of ook op de website of app 7 dagen na de uitzending!